Kyllingespyd med marineret pastasalat

Grillede kyllingespyd er altid lækre, men de her har lige fået et ekstra twist med en dejlig nem sommerlig marinade.

Har du god tid, kan du med fordel lægge kyllingekødet i marinaden natten over, men ellers bare en halv times tid – og resten af marinaden bruger du i risonisalaten. Det er bare enormt lækkert, når de samme krydderier og smagsretninger bruges i både kød og tilbehøret.

Kyllingespyd med marineret pastasalat

Vær den første til at vurdere!
Nem og virkelig lækker aftensmad med grillede kyllingespyd og en skøn marineret pastasalat med små krydrede tomater, grillet gul peber og avocado
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til dressingen:

  • 2 dl olivenolie
  • 2 spsk flydende honning eller min honning med et twist fra et andet opslag
  • 1 tsk dijonsennep eller grov sennep efter eget valg
  • 1 stk lime – saften heraf
  • 2 spsk hyldeblomsteddike (jeg bruger min egen eddike, men du kan også bruge f.eks. æblecidereddike)
  • ½ håndfuld blandede friske krydderurter – fintsnittede f.eks. oregano, rosmarin, basilikum)
  • 1 stk skalotteløg – fintsnittet (alternativt 1 lille rødløg)
  • 2 fed hvidløg – knuste
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt frisk rød chili hvis du ønsker en stærk marinade

Derudover:

  • 600 gram Kylling – inderfillet eller bryst skåret i mundrette stykker
  • 1 stor gul eller orange peberfrugt
  • 250 gram tørret pasta f.eks. risoni eller genovesine mezzanelli
  • 150 gram cherrytomater – halverede
  • 2-3 håndfulde friske spinatblade eller anden form for spæde salatblade
  • 1-2 stk avocado – skåret i både

Instruktioner

  • Rør marinaden sammen – jeg bruger et glas med tætsluttende låg.
    Smag dressingen til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
  • Skær kyllingekødet ud i mundrette stykker og læg det ned i en skål sammen med halvdelen af dressingen. Vend det godt rundt, så alle overflader blir smurt ind.
    Dæk skålen til og stil på køl i 15 minutter eller længere hvis det kan lade sig gøre.
  • Sæt kyllingestykkerne på grillespyd og grille dem indtil de har en fin stegeskorpe og er nok inden i (det afhænger af hvor store stykkerne er).
    Læg også peberfrugten på grillen – den må gerne få farve, men ikke blive sort. Når den er grillet færdig skæres den i mundrette stykker.
  • Kog pastaen som anvist på pakningen. Hold øje med den og tag den af, så snart den er al dente, hæld kogevandet fra og vend med resten af dressingen, de halverede cherrytomater spinat/salatbladene og den grille peberfrugt.
    Smag til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
  • Fordel blandingen i skåle og læg skiver af avocado, kyllingespyd og ekstra krydderurter henover.
    Server evt med lidt lækkert brød ved siden af.
    TIP: Salaten smager dejligt både som varm og kold, så eventuelle rester vil vække glæde til næste dags frokost.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Nem og lækker sommerdressing og marinade….

Normalt bruger jeg en virkelig lækker økologisk ekstra jomfru olivenolie (evoo) på mine salater – og måske lidt friskpresset lime.

Men i dag har jeg lavet en virkelig lækker marinade/dressing der kan bruges både til at marinere kød og som dressing. Det er virkelig nemt og lækkert.

Lav gerne en dobbelt portion, for opbevarer du marinaden/dressingen i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet, holder den sig fint i flere dage.

De friske krydderurter spille som altid en vigtig rolle og jeg har brugt de krydderurter, som de fleste vil have i have eller krukker på terrassen her i sommerperioden.

Har du ikke lige de krydderurter jeg bruger i opskriften, så kan du altid skifte dem ud med dem, du kan få fat på – hellere friske end tørrede.

Pasta, pasta, pasta……

Der findes et væld af pasta i alle tænkelige former og størrelser. Om du er til de små delikate pasta som f.eks. risoni eller Genovesine eller om du mere er til de store pasta som f.eks. rigatoni er helt op til dig og dine smagsløg.

Til den her pastasalt, er jeg glad for at bruge den lille størrelse. Jeg har i dag brugt Genovesine, der med sin lille størrelse og ru overflade er perfekt til at optage den lækre dressing.

Uanset hvilken størrelse og mærke du foretrækker, vil jeg gerne slå et slag for kvaliteten. Lige som med alt andet, er det ikke ligegyldigt, hvilket produkt man vælger. Med pasta får du bare bedre smagsoplevelse, når du vælger et kvalitetsprodukt.

Er du også vild med pasta…?

Så vil de her opskrifter måske interessere dig

Rigatoni pasta med tomater i cremet pestosauce

Pasta mexicana

Pastaret med kylling

Pasta med kyllingekødboller

Pasta risoni med kylling og svampe

Pasta Alfredo med artiskok

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments