Nem og lækker marinade, fyldt med lækker asiatisk smag af lime, friskrevet ingefær og sesamolie.
Den tager kun 5 minutter at røre sammen og er perfekt til både at marinere fisk, kylling og gris, bruge den som sauce i wok eller som dressing over en asiatisk nudelsalat.
Bruger du den som dressing, så lad den gerne trække 30 minutter inden du anvender den. Så får de forskellige krydderier og sesamolien lov til at udfolde sig.
Bruger du den til at marinere fisk, kylling og kød, så vend det hele godt sammen og stil det på køl 1-2 timer. Så får marinaden lov til at give alle de skønne smage videre til kødet.
Asiatisk marinade/dressing
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 store spsk rød karry paste
- 2-3 spsk frisk limesaft
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk hoisin sauce
- 1 spsk sesamolie
Instruktioner
- Rør det hele grundigt sammen.Dressing: Skal den bruges som dressing over f.eks. nudelsalat, så lad den gerne trække 30 minutter, så smagene kan få lov til at udvikle sig inden dressingen hældes over.Marinade: Den kan bruges straks. Bland fisk, kylling eller gris grundigt med marinaden, dæk skålen til og stil den på køl 1-2 timer. Så får smagene fra de dejlige krydderier mulighed for at trække ind i kødet.
Vild med asiatisk mad…?
Asiatisk mad er bare så lækkert med alle de skønne krydderier og mulighed for at fylde en masse dejligt grønt i.
Nedenfor deler jeg nogle direkte links til asiatisk inspirerede retter med dig. De er alle meget lette at lave og fyldt med masser af grønt og dejlig smag. Er du ikke vild med det stærke, så er det heldigvis meget nemt at regulere på mængden.
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs
Friske forårsruller | Vietnamesiske forårsruller med kylling
Hjemmelavede forårsruller med kylling og grønt
Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce
Wok med nudler, marineret oksekød og grønt