Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegte grøntsager
Antal 4personer
Ingredients
600gramkyllingefilet eller bryst, skåret i tynde strimler
200gramægnudler af god kvalitet
2stkbananskalotte-løg - fintsnittede
1stksolohvidløg eller 2 alm fed - snittet i tynde skiver
1bundtgrønne asparges
1poseslikærter - gerne fra frost)
½agurk snittet i tynde strimler
1stilkfrisk mynte - bladene snittes fint
1håndfuldpeanuts som drys
Marinade:
2store spskrød karry paste
2-3spsklimesaft
1spskfriskrevet ingefær
1spskfish sauce
1spsksesamolie
1spskhoisinsauce
1spsksoya sauce
Tilberedning
Lav marinaden til kyllingen klar ved at alt blot røres godt sammen. Vend kyllingen i marinaden, så alt blir dækket grundigt.Lad gerne kyllingen trække på køl i 2-3 timer eller mindst 30 minutter.
Klargør grøntsagerne:Bræk enderne af de grønne asparges og snit dem i skrå skiver.Snit løgene fintSnit hvidløget i tynde skiverSnit mynten fint
Sæt en gryde med vand og lidt salt over og bring det i kog, så du er klar til at koge ægnudlerne. De skal kun koge ganske kort tid og først lige før servering.
Varm en stor pande eller wok op og steg kyllingekødet til det er næsten gennemstegt. Tag det over på en tallerken eller skub det over til en side og lynsteg grøntsagerne, så de stadig har lidt bid.
Vend det hele rundt og skrab resten af marinaden, hvor kyllingen har ligget ned i wok/pande, så den fungerer som sauce. Smag til og juster gerne med ekstra soya, hoisin sauce osv.
Sådan samler du den asiatiske nudelsalat
I et stort fad lægger lægger du først en bund af de kogte nudler.Fordel kylling og de lynstegte grøntsager ovenpå, top med fintsnittet mynte, agurkeskiver og peanuts. Med en ske samles den gode sauce fra bunden af panden op og dryppes ud over nudelsalaten lige før servering.