Asiatisk nudelsalat
Lun og lækker nudelsalat med marineret kylling og masser af dejlige grøntsager i en skøn asiatisk marinade….Det er bare den bedste hverdagsmad.
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegte grøntsager
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram kyllingefilet eller bryst, skåret i tynde strimler
- 200 gram ægnudler af god kvalitet
- 2 stk bananskalotte-løg – fintsnittede
- 1 stk solohvidløg eller 2 alm fed – snittet i tynde skiver
- 1 bundt grønne asparges
- 1 pose slikærter – gerne fra frost)
- ½ agurk snittet i tynde strimler
- 1 stilk frisk mynte – bladene snittes fint
- 1 håndfuld peanuts som drys
Marinade:
- 2 store spsk rød karry paste
- 2-3 spsk limesaft
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk hoisinsauce
- 1 spsk soya sauce
Instruktioner
- Lav marinaden til kyllingen klar ved at alt blot røres godt sammen. Vend kyllingen i marinaden, så alt blir dækket grundigt.Lad gerne kyllingen trække på køl i 2-3 timer eller mindst 30 minutter.
- Klargør grøntsagerne:Bræk enderne af de grønne asparges og snit dem i skrå skiver.Snit løgene fintSnit hvidløget i tynde skiverSnit mynten fint
- Sæt en gryde med vand og lidt salt over og bring det i kog, så du er klar til at koge ægnudlerne. De skal kun koge ganske kort tid og først lige før servering.
- Varm en stor pande eller wok op og steg kyllingekødet til det er næsten gennemstegt. Tag det over på en tallerken eller skub det over til en side og lynsteg grøntsagerne, så de stadig har lidt bid.
- Vend det hele rundt og skrab resten af marinaden, hvor kyllingen har ligget ned i wok/pande, så den fungerer som sauce. Smag til og juster gerne med ekstra soya, hoisin sauce osv.
Sådan samler du den asiatiske nudelsalat
- I et stort fad lægger lægger du først en bund af de kogte nudler.Fordel kylling og de lynstegte grøntsager ovenpå, top med fintsnittet mynte, agurkeskiver og peanuts. Med en ske samles den gode sauce fra bunden af panden op og dryppes ud over nudelsalaten lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tips til opskriften
Kyllingekødet har jeg lagt i en dejlig asiatisk marinade og som altid, er det jo bedst, hvis kødet får lov til at trække et par timer i marinaden. Sådan fungerer det bare sjældent hjemme hos mig, så det fik 30 minutter – og det fungerede perfekt alligevel.
I dag har jeg som grønt brugt et bundt sprøde grønne asparges, løg, hvidløg og så havde jeg en pose slikærter i fryseren, der trængte til at blive brugt. Kan du komme i nærheden af de friske slikærter, så er de altid at foretrække. Ikke fordi næringsværdien er dårlige i et frostprodukt (tværimod faktisk) men fordi farven blir lidt mørk og kedelig, når de tilberedes fra frost.
Som topping, har jeg brugt tynde skiver agurk, frisk mynte og peanuts og til sidst tilføjet lidt af den marinade, jeg lavede til kyllingen (som ikke blev brugt). Den blev lige rørt op med lidt ekstra soya sauce og smagt til med flydende honning. Super godt!