Grøn smoothie bowl
Det er ikke engang løgn. Den her smoothie bowl er både smuk for øjet der ser, men også virkelig sød, cremet og lækker – og sund!
Grøn smoothie bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl Plantebaseret yoghurt eller mandelmælk (Du kan f.eks. lave min nemme opskrift på mandelmælk)
- 1 stk banen – ca 90 gram gerne frosset men ikke nødvendigt
- 100 gram spinat – frosset
- 100 gram broccolibuketter – frosset
- 50 gram avocado (Findes løsfrosne i de fleste supermarkeder)
- 100 gram jordbær – frosne
- 10 stk valnødder af god kvalitet
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 scoop Proteinpulver – jeg bruger Whey 100 med jordbær
- Evt 1 dl vand (hvis smoothien bliver for tyk)
- 2 spsk Granola – som topping (Prøv min opskrift på en super lækker og nem granola. Den tar kun 15 minutter at lave.)
- Lidt friske bær til pynt
Instruktioner
- Start altid din smoothie bowl med den flydende del, så hæld først yoghurten eller mandelmælken i blenderglasset, herefter resten af ingredienserne, men vent med vandet. Vandet skal blot fortynde smoothien, hvis den bliver alt for tyk.
- Kør det hele til en ensartet smoothie, top med et par spsk granola og pynt med et par friske bær.
- Du kan gemme eventuelle rester til senere. Hæld den på en beholder (gerne lystæt) og med tætsluttende låg. Opbevar på køl indtil du skal drikke den.
Det føles som at spise en mega syndig dessert, men i virkeligheden er den her smoothie bowl pakket med sundhed i form af spinat og broccoli. Der er også tilføjet lækker frugt og lidt proteinpulver, der sørger for god mæthed i mange timer.
Forskellen på en smoothie, greenie og en smoothie bowl er sådan bare, at de to første er tyndere og drikbare imens en smoothie bowl er tykkere og spises med en ske. Jeg foretrækker klart smoothie bowl, da den mætter længere og så er jeg generelt ikke tilhænger af at drikke mine måltider.
Det er selvfølgelig smag og behag. Foretrækker du din smoothie bowl drikbar, tilføjer du blot ekstra vand eller mandelmælk og så undlader du naturligvis at toppe med granola og friske bær.
Får du lavet en for stor portion af din smoothie bowl, kan du sagtens gemme den. Hæld den bare på en beholder med tætsluttende låg og stil den på køl. Husk at varme og lys ødelægger både farve og vitaminer. Konsistensen bliver lidt tyndere efterhånden som den tør op, men ryster du den godt inden du drikker den, smager den stadig dejligt.
Måske du har lyst til at prøve…
Grøn smoothie bowl – her med spinat, broccoli og mandelmælk
Smoothie bowl med mango og passionsfrugt – nærmest dessertagtig
Granola – grundopskrift – sund og lækker granola
Granola – Nøddegranola – luksus granola også til desserter
Mandelmælk – hjemmelavet – nem opskrift på dejlig mandelmælk
Rigtig god fornøjelse!