Spidskålssalat med varmrøget laks

Sund salat med spidskål – Spidskålssalat med varmrøget laks

Når jeg har brug for en hurtig løsning til frokost eller aftensmad, som stadig føles lidt luksuriøs, så laver jeg denne spidskålssalat med varmrøget laks. Den tager ingen tid at bikse sammen, og det kræver hverken madlavning eller fancy ingredienser – bare lidt snittearbejde og en god laks. Det er en af de måltidssalater, jeg vender tilbage til igen og igen, fordi den både mætter godt og føles let og sund. Den varmrøgede laks bidrager med proteiner og en dejlig røget smag, som spiller perfekt sammen med de sprøde grøntsager. Jeg synes, det er den perfekte balance mellem noget friskt og noget fyldigt – og så er det en af de opskrifter, hvor man kan mærke, at det er godt for kroppen uden at gå på kompromis med smagen.

Spidskålssalat med varmrøget laks

Vær den første til at vurdere!
Nem, hurtig og mættende salat med sprød spidskål og varmrøget laks. En sund måltidssalat du bare må prøve!
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld grøn spidskål
  • ¼ agurk skåret aflange stykker
  • 1 forårsløg – fintsnittet
  • ½ håndfuld ærter – optøet fra frost
  • 5 cherrytomater i halve (gerne flerfarvede)
  • 1 stilk bredbladet persille eller dild – groft snittet
  • 1 varmrøget laks – findelt
  • 1 spsk syltede rødløg (Lav dem på under 5 minutter – se opskrift her: https://majspassion.dk/lynsyltede-roedloeg/)
  • 1 tsk sort sesam
  • 1/2 håndfuld nødder eller kerner
  • Evt lidt fintsnittet frisk fennikel (hvis du alligevel har det i køleskabet)

Instruktioner

  • Snit spidskålen fint og læg den i bunden af en skål eller fad.
  • Fordel agurk, forårsløg, ærter, de halverede tomater og rødløg ovenpå.
  • Top med syltede rødløg og friske krydderurter
  • Slut af med at drysse med sort sesam og evt lidt valnødder
  • Dressing: Jeg bruger lidt god olivenolie, der først dryppes på lige før servering.
  • TIP: Du kan forberede lækre grundsalat med spidskål eller andre grove kåltyper og opbevare dem i plastposer på køl. Så er det hurtigt og nemt, at tilberede et sundt og lækkert måltid.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Sådan serverer jeg salaten

Spidskålssalat med varmrøget laks er både let og mættende, og den fungerer perfekt som en selvstændig frokostret – især om sommeren, hvor jeg bare vil have noget friskt og nemt. Når jeg laver den til frokost, spiser jeg den som den er, måske med et stykke groft rugbrød ved siden af og et par ekstra dråber citronsaft over.

Til aftensmad serverer jeg den gerne med lidt flute eller hvidløgsflute til. Hvis den skal være ekstra mættende tilføjer jeg 1-2 smilende æg og lidt ekstra kerner.

Når jeg har gæster, anretter jeg salaten i en lav skål eller på et stort fad, hvor ingredienserne ligger lidt lagvist – så man både kan se farverne og selv blande lidt rundt. Et drys sesam og et par ekstra krydderurter på toppen får det til at se ud som om, man har gjort lidt ekstra ud af det, selvom det i virkeligheden er hurtigt lavet.

Hvis jeg tager den med på picnic eller madpakke, pakker jeg ingredienserne hver for sig og samler det hele, når det skal spises – så holder det sig frisk og sprødt. Det er i det hele taget en meget fleksibel salat, som man sagtens kan variere efter sæson og hvad man har i køleskabet.

De lynsyltede rødløg er et absolut must og de er super nemme og hurtige at lave. På under 5 minutter, hvis du følger min opskrift her.

Lynsyltede rødløg
Nem og lynhurtig opskrift på de bedste syltede rødløg på bare 5 minutter med citronsaft. Perfekt til salat, hotdogs og burger.
Se opskriften her
Skål med lynsyltede rødløg
Flutes
Sprøde og lækre flutes med blød og luftig krumme. Lette og hurtige at bage og det perfekte brød til sommerens grill og salater eller vinterens suppe.
Se opskriften her
Flutes - Hjemmelavede flutes.
Hvidløgsflutes
Opskrift på de lækreste hvidløgsflutes med persille.
Lækkert som tilbehør til salater, supper, gryderetter, grill og som snack.
Se opskriften her
Bløde hjemmelavede hvidløgsflutes

Ingredienser i spidskålssalat med varmrøget laks

Her kommer en lille gennemgang af, hvad hver enkelt ingrediens bidrager med til salaten – og lidt om, hvordan jeg nogle gange varierer dem, afhængigt af hvad jeg har i køleskabet.

  • Grøn spidskål
    Jeg bruger altid grøn spidskål i denne salat, fordi den har en mild og let sødlig smag og en fin, sprød tekstur. Det er vigtigt, at den er fintsnittet – det giver en mere elegant salat og gør det lettere at få alle smagene med i hver mundfuld.
  • Agurk
    Agurken giver friskhed og saftighed. Jeg skærer den i aflange, lidt grove stykker, så den bevarer sin sprødhed. Hvis jeg har en agurk med meget vand, tager jeg lige kernerne ud først, så salaten ikke bliver for våd.
  • Forårsløg
    Forårsløgene giver en blid løgsmag, som klæder den røgede laks rigtig godt. Jeg snitter dem helt fint, så de fordeler sig jævnt i salaten. Har jeg ikke forårsløg, bruger jeg nogle gange lidt finthakket rødløg i stedet.
  • Ærter
    De søde, grønne ærter bidrager med farve, lidt sødme og en rund smag. Jeg bruger frosne ærter, som bare får lov til at tø op – de behøver ikke blive kogt. Hvis jeg laver salaten i sæson, bruger jeg gerne friske bælgede ærter – det gør virkelig noget ekstra.
  • Cherrytomater
    Jeg elsker at bruge flerfarvede cherrytomater – både for synets skyld og fordi de forskellige farver har lidt forskellige smagsnuancer. De røde er klassiske og søde, mens de gule eller orange tit er lidt mere milde og frugtige.
  • Bredbladet persille eller dild
    Friske krydderurter er prikken over i’et. Jeg bruger som regel bredbladet persille, men hvis jeg har frisk dild, vælger jeg det – det giver salaten en nordisk tone, som passer vildt godt sammen med laksen.
  • Varmrøget laks
    Den varmrøgede laks er helt klart stjernen i denne salat. Jeg plukker den i grove stykker, så man får små bidder af laks i hver mundfuld. Den røgede smag giver dybde og gør salaten mere mættende.
  • Syltede rødløg
    Jeg tilsætter en lille skefuld syltede rødløg for at få lidt syre og noget sødt-surt, der bryder de bløde og fede elementer i retten. De løfter hele smagsoplevelsen, og jeg laver dem ofte selv i små portioner. Du finder opskriften på mine lynsyltede rødløg her.
  • Sort sesam
    Sort sesam bruger jeg mest som pynt, men det giver også en diskret nøddeagtig smag og et lille knas, som gør noget godt for konsistensen.
  • Frisk fennikel (valgfrit)
    Hvis jeg alligevel har fennikel i køleskabet, snitter jeg lidt af den i salaten. Den giver en let lakridsagtig smag og noget sprødhed, som klæder de andre ingredienser rigtig godt.
  • Valnødder (kan udelades)
    Valnødderne tilføjer knas og fedme, og de matcher fint med laksens røgede smag. Jeg rister dem let på en tør pande først – det fremhæver smagen.
Lynsyltede rødløg
Nem og lynhurtig opskrift på de bedste syltede rødløg på bare 5 minutter med citronsaft. Perfekt til salat, hotdogs og burger.
Se opskriften her
Skål med lynsyltede rødløg
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments