I mange år var tortillas med krydret oksekød et hit hjemme hos os – særligt dengang med hjemmeboende børn.
Det var en lynhurtig og nem hverdagsret, der kunne laves både med kød og vegetarisk enten med plantefars eller med bønner (en chili sin carne).
![](https://majspassion.dk/wp-content/uploads/2020/11/savoykaal-med-krydret-oksekoed.jpg)
Savoykål med krydret oksekød
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk friskt savoykål
- Lidt olivenolie til at stege i
- 500 gram hakket oksekød af god kvalitet
- 1 stk gult løg – fintsnittet
- 2 fed hvidløg – knust
- 1 lille dåse majskerner – drænet
- 1 dåse sorte bønner eller kidneybønner – skyllet og drænet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk Smoked spanish chorizo rub fra @EpicSpice (Alternativt: 1 tsk sød paprika og 1 tsk røget paprika)
- 1/2-1 tsk chipotle chili (alt efter hvor stærk du ønsker den)
- 1 spsk karrypaste
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- Lidt fishsauce til at smage til med
- ½ håndfuld frisk bredbladet persille eller koriander – fintsnittet (som pynt ved servering)
- 1 portion guacamole (som tilbehør ved servering)
- 1 humpel parmesan samt et rivejern (som tilbehør ved servering)
Instruktioner
- Start med at lave kødsaucen ved at varme olien op i en dyb pande. Sauter heri de fintsnittede løg og herefter hvidløg.
- Tilføj karrypaste og krydderierne og lad dem sautere med indtil de dufter dejligt.
- Herefter tilsætter du det hakkede kød (eller plantefars) og steger det godt igennem.
- Tilføj de flåede, hakkede tomater og lad saucen simre nogle minutter inden du tilsætter majs og sorte bønner eller kieneybønner. Kog igennem og smag til.Vigtigt: Retten må endelig ikke være flydende – så al væde skal koges væk.
- Juster med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce. Synes du retten skal være stærkere kan du fint tilsætte ekstra chipotle.
- Bræk bladene af savoykålen og skyl dem under koldt ringende vand. Lad dem dryppe godt af.
- Fyld dem med lidt af den krydrede oksekød, top med guacamole, fintsnittet bredbladet persille og riv lidt parmesan henover.TIP: undlad at fylde for meget i hver "skål", da de så bliver svære at spise uden at fyldet falder ud.
- TIP: Du kan sagtens erstatte savoykål med f.eks. iceberg, der er lidt mere mild og børnevenlig i smagen.
Derudover fungerede den også som en slags “ryd op i køleskabet”, fordi eventuelle rester af grøntsager, salater, revet ost eller ja en rest kødsauce fint kunne indgå i retten.
I takt med at børnene flyttede hjemmefra, gik retten lidt i glemmebogen lige indtil jeg forleden stod med et dejligt savoykål i hænderne.
Da jeg brækkede bladene af var de foldet som de fineste små grønne skåle – de måtte bare fyldes med mexicansk krydret oksekød, friskrevet ost og guacamole.
![](https://majspassion.dk/wp-content/uploads/2020/11/savoykaal-med-krydret-oksekoed.jpg)
Vild med kål…så se mere her:
Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser
Bagt blomkålssalat med spidskål
Rosenkålssalat med sprød parmaskinke
Kylling og blomkålsris i spicy tomatsauce og ostegratinering – lchf/keto
![](https://majspassion.dk/wp-content/uploads/2020/11/savoykaal-med-oksekoed.jpg)
![](https://majspassion.dk/wp-content/uploads/2020/11/savoykaal-med-krydret-oksekoed.jpg)