Salat med varmrøget laks og avocado med vinaigrette

Sund, nem og virkelig lækker salat med varmrøget laks, cremede avocadoskiver, sprøde salater og skøn dressing i form af en dijon-honning-vinaigrette.

Salaten er samlet på ingen tid og dressingen blot piskes sammen – så er der et sundt måltid på bordet evt. serveret sammen med lidt lækkert brød som f.eks. focaccia eller manitobaboller.

Tip: Du kan også bruge koldrøget laks – det er lige så lækkert!

Salat med varmrøget laks, avocado og friske krydderurter.

Vær den første til at vurdere!
Sund nem og lækker salat med masser af smag vendt i cremet vinaigrette.
Server evt med lækkert brød ved siden af.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 stykker varmrøget laks – brækket i mindre stykker (Alternativt kan du bruge koldrøget laks)
  • 2-3 store håndfulde salatblade – jeg brugte en færdig salatmix (Du kan også bruge: Feldsalat, iceberg, hjertesalat eller lign.)
  • 2 stk avocado skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater skåret i halve
  • 1 lille agurk skåret over på langs og derefter i skiver
  • 1 lille pakke feta smuldres (som drys)
  • 1 håndfuld tørrede tranebær (som drys)
  • 1 håndfuld frisk dild som drys
  • ½ håndfuld friske basilikumsblade

Til Dijon-honning vinaigrette

  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • Lidt Dijonsennep (jeg brugte 1 spsk)
  • 2 spsk fintsnittet dild
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Tilbehør:

  • Lidt lækkert brød

Instruktioner

  • I en stor salatskål blander du salatbladene, agurkeskiverne og halverede cherrytomater. Ovenpå lægges varmrøgede laksestykker, smuldret feta og avocadoskiver.
  • Drys med friske dildkviste og tørrede tranebær.
  • Lav vinaigretten sådan her:
    Pisk citronsaft, honning og sennep sammen og tilføj herefter i en tynd stråle under konstant piskning olivenolien. Pisk indtil du får en cremet konsistens og pisk herefter fintsnittet dild, lidt flagesalt og friskkværnet peber i vinaigretten.
    Opbevares på køl hvis du ikke får brugt hele portionen.
  • Umiddelbart før servering, dryppes vinaigretten henover og salaten løftes forsigtigt op med to gafler, så vinaigretten fordeles.
    Server evt med lidt lækkert brød f.eks. focaccia eller manitobaboller.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Salat med varmrøget laks, avocado og friske krydderurter - vendt i cremet dressing
Salat med varmrøget laks, avocado og friske krydderurter
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments