Salat med kylling og ristede søde kartofler

En dejlig fyldig salat……

Selvom det stadig er sommer og mest brug for de mere lette retter, kommer der jo altid et par dage med lidt køligere vejr eller måske er der bare brug for en salat, der er mere mættende og fyldig end ellers uden at det dermed betyder ekstra meget kød.

Så smager det skønt med smørristede søde kartofler, der får smag af de bacontern, der er ristet forinden og de friske rosmarinkviste, der kommer med på panden.

Sådan her gør jeg:

I dagens salat, har jeg først ristet lidt bacontern, på en tør pande, hvorefter de bliver holdt varme.

Så steger jeg et eller to kyllingebryst alt efter, hvor mange vi er og om salaten skal fungere som et tilbehør eller en hovedret. Jeg beregner 1 kyllingebryst pr. voksen.

Jeg tilsætter ikke ekstra fedtstof og holder også igen med krydringen. Når kyllingebrysterne er gennemstegte tager jeg dem af og lægger dem over på et spækbræt, hvor jeg forinden har lagt et par klatter smør og de krydderurter/krydderier som jeg ønsker. Ingen salt, det kommer til allersidst.

Jeg lader kødet hvile et par minutter, hvor der siver lidt kødsaft ud. Herefter skærer jeg kødet i mundrette stykker og vender det rundt sammen med væden, det smeltede smør og krydderurterne. Det smager himmelsk!!

Husk at dække kødet til, så det holder jeg lunt.

Imens kødet hviler, tilsætter jeg panden en smule smør og rister et bundt grønne asparges, hvor den træagtige bund er fjernet. Pas på med saltet, da bacon afgiver en del salt – så tjekt lige inden du putter på. Tag de færdigstegte asparges af panden og hold også dem lune.

Så er det de søde kartoflers tur til at komme på panden. Jeg skærer dem ud i små tern for at nedsætte stegetiden og jeg skræller dem ikke, men vasker dem grundigt.

Ekstra smør på panden og i med kartoffelternene sammen med nogle kviste frisk rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber. Foretrækker du dine søde kartofler ekstra spicy smager de skønt med et godt drys chipotle chili. Steg dem ved middel varme og vend dem ofte. Pas på de ikke brænder på!

I mens kartoflerne steger anretter du resten af fadet med de grøntsager du nu synes skal serveres til. Skær alt ud i mundrette stykker og anret det gerne i små grupper, så alt får sin egen plads. Det virker langt mere lækkert og overskueligt, især når de lune elementer tilsættes.

Strikt lchf/keto

Spiser du strikt Lchf/keto, skal du være obs på, at sød kartoffel ikke er lchf/keto venlig – desværre.

Jeg spiser normalt efter lchf/keto, men jeg er på ingen måde fanatisk og ind imellem spiser jeg også mad, der bestemt ikke er lchf/keto egnet.

Alle grøntsager der vokser under jorden er ikke keto-venlige og dermed er de søde kartofler også “dømt ude”. Jeg vælger så alligevel at spise dem engang imellem lige som jeg også ved enkelte lejligheder spiser f.eks. kartoffelmos. Jeg spiser blot en meget begrænset mængde og slet ikke noget der ligner mit tidligere indtag.

Valg af dressing

Til denne salater foretrækker jeg min esdragondressing fordi den franske esdragon passer perfekt til den stegte kylling og også til de søde kartofler – også selvom de er stegt sammen med friske rosmarinkviste.

Leder du efter mere lchf/keto-venlige salater er der flere at vælge imellem under fanen lchf/keto!

Rigtig god fornøjelse

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments