Hvem kan sige nej til sådan en salat med saftig kylling, avocado og æg – og så er den fuldendt med den lækreste avocado ranchdressing, du også kan bruge som dip til f.eks. chips, grissini’s og ostestænger.
Du får i dag opskriften på en rigtig måltidssalat, hvor du kun behøver servere lidt brød som tilbehør. Jeg har altid nogle rustikke ciabattabrød formet som flutes i fryseren. Så er det nemt lige at varme dem op og servere dem også til grill, gryderetter og supper.
Salat med kylling, æg og avocado ranch dressing
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i tynde strimler
- Lidt olivenolie til at stege i
- 2 tsk taco krydderimix eller fajitas krydderi
- 4 stk æg – hårdkogte
- Evt ½ pakke rød cheddar – skåret i firkanter (Kan erstattes af blåskimmel, feta eller helt udelades)
- 2 hoveder mini romainesalat eller hjertesalat (ialt ca 450 gram)
- 1-2 stk avocado skåret i både
- Lidt friske basilikumsblade
- Lidt frisk bredbladet persille – fintsnittet (Er du vild med koriander, så bruger du dem.)
- 1-2 håndfulde cherrytomater – halverede
- ½ stk agurk – skåret i skiver
- Evt 1 stk lime skåret i både
Avocado ranch dressing
- 1 stk avocado skåret i tern
- 1 dl creme fraiche eller græsk yoghurt
- ½ dl mayonnaise
- 2 tsk lime- eller citronsaft
- 1 håndfuld friske krydderurter: Bredbladet persille eller koriander, dild, purløg
- 1 tsk hvidløgspulver
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
Sådan laver du avocado ranch dressing
- Hæld alle ingredienserne i en blender og kør den til en dejlig cremet konsistens. Juster konsistensen med ekstra citron- eller limesaft eller lidt koldt vand, hvis dressingen bliver for tyk.Smag den til med salt og friskkværnet peber.
Sådan laver du salaten:
- I en skål blander du olivenolie og krydderier og vender kyllingestykkerne grundigt i blandingen.
- Varm olivenolie op i en pande og steg kyllingerne gyldne og gennemstegte.
- Kog æggene hårde og pil dem
- I et fad fordeler du først de grønne salatblade, limebåde, basilikumsblade og herefter fordeler du den stegte kylling henover sammen med æg, ost, cherrytomater, agurk og avocadobåde.Lige før servering hældes den cremede avocado ranch dressing henover og salaten får et lille drys friske krydderurter.Hold evt lidt af dressingen tilbage og hæld den over i en lille skål, der stille med ind på bordet.
- Server med lidt lækkert brød ved siden af.Rigtig god fornøjelse!