Rødkålssalat med bagte rodfrugter…
Altså hvis du følger med herinde, vil du vide at jeg er meget glad for kål og rodfrugter. Denne her salat er min nye favorit – og den kommer helt sikkert på menuen flere gange vinteren igennem.
Salat med rødkål og bagte rodfrugter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2-3 håndfulde rødkål – meget fintsnittet
- 1-2 stk appelsiner i mundrette stykker
- 1 håndfuld hasselnøddekerner af god kvalitet fx Piemonte
- 2 stk gule beder vasket og skåret i skiver
- 2-3 stk små rødbeder, skrællet og skåret i skiver
- ½ lille hokkaido (halvdelen skåret i tern, den anden halvdel skåret i skiver)
- ½ håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
- Lidt olivenolie
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og evt lidt chipotle chili (til at krydre rodfrugter og hokkaido med)
Dressing:
- 1 stk appelsin – saften heraf
- 2 spsk frugtig olivenolie
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Start med at varme ovnen op til 200 grader
- Vend de klargjorte rodfrugter og hokkaido i lidt olie, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og evt lidt chipotle chili. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca 20 minutter alt efter størrelse. Pas på de ikke brænder på.Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden de blandes i salaten.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Fordel den fintsnittede rødkål på et smukt fad
- Fordel appelsin, de bagte rodfrugter og hokkaido-stykkerne ovenpå.
- Drys med grofthakkede hasselnøddekerner og fintsnittet bredbladet persille og pynt med de bagte hokkaidoskiver.
- Lige før serveringen dryppes dressingen henover salaten – og så er den klar!
Opskriften blev egentlig til ved et tilfælde (det er der nok mange opskrifter der gør) men jeg skulle rydde op i grøntsagsskuffen og der lå lidt forskellige rodfrugter og en halv hokkaido, der trængte til at blive brugt. De blev vendt i olie og krydderier og blev bagt i ovnen og så skulle de jo indgå i en ret – og det blev så denne her skønne salat.
Vild med kål – så se her:
Curry suppe med kyllinge kødboller