Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Rødkålssalat med bagte rodfrugter
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
40
minutter
min
Ingredients
½
rødkål
(du skal bruge 2-3 håndfulde fintsnittet rødkål til salaten.)
1-2
appelsiner i mundrette stykker
1
håndfuld
hasselnøddekerner
2
beder
(gule eller bolchefarvede beder)
2-3
små rødbeder
½
lille
hokkaido
½
håndfuld
bredbladet persille - fintsnittet
olivenolie
flagesalt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
1
knsp
stødt spidskommen
(tilsmagning)
evt
knust chili
(kan udelades)
Dressing:
1
appelsin - saften heraf
2
spsk
frugtig olivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
Tilberedning
Forberedelse af de bagte rodfrugter:
Start med at varme ovnen op til 200 grader
Skræl rødbeder og beder og snit dem i tynde skiver.
2-3 små rødbeder,
2 beder
Snit den ene halvdel af hokkaidoen i tern, den anden halvdel i skiver.
1/2 lille hokkaido
Vend de klargjorte rodfrugter og hokkaido i lidt olie, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og evt lidt knust chili.
olivenolie,
flagesalt,
friskkværnet peber,
1 knsp stødt spidskommen,
evt knust chili
Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca 20 minutter alt efter størrelse. Pas på de ikke brænder på.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden de blandes i salaten.
Forberedelse til salaten:
Snit rødkålen meget fint.
1/2 rødkål
Skræl appelsinen og snit den i mundrette stykker.
1-2 appelsiner i mundrette stykker
Hak nødderne groft.
1 håndfuld hasselnøddekerner
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
1 appelsin - saften heraf,
2 spsk frugtig olivenolie,
flagesalt,
friskkværnet peber
Fordel den fintsnittede rødkål på et smukt fad
Fordel appelsin, de bagte rodfrugter og hokkaido-stykkerne ovenpå.
Drys med grofthakkede hasselnøddekerner og fintsnittet bredbladet persille og pynt med de bagte hokkaidoskiver.
1/2 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
Lige før servering dryppes dressingen henover salaten.