Lav din egen ramsløgssalt…..
En god måde at forlænge den ellers meget korte sæson for ramsløg, er at lave et par glas ramsløgssalt. Det er virkelig nemt og bagefter kan du så kan forkæle dig selv og måske lave et par glas ekstra som værtindegaver.
Jeg er så glad for ramsløgenes milde hvidløgssmag og hvert forår, glæder jeg mig til at kunne gå ud i skoven og sanke en portion, der så bliver lavet om til lækkerier som pesto med græskarkerner og mandler, ramsløgssmør der smager skønt på en rød bøf, i wokretter og i mine palæobrød. Resterne putter jeg i fryseren – og laver en portion ramsløgssalt, så jeg lang tid efter sæsonen, kan glæde mig over ramsløgenes fine smag.
Tidligere tørrede jeg nogle af de friske ramsløg, men det gør jeg ikke længere. De mister hurtigt den fine smag, som jeg er så glad for. Derfor fryser jeg dem i stedet ned i portioner, så jeg har til et lille glas pesto eller en wokret.
I dag får du opskriften på min ramsløgssalt, der er så let at lave, at man vel dårligt kan kalde det en opskrift…..men ok, den kommer her.
OBS.: På fotoet har jeg lavet 3 portioner, så det dækker bunden på en stor bradepande.
Det bruger jeg til 1 portion:
- 200 gram groft salt
- 40 gram friske ramsløg
Sådan gør jeg:
- Skyl og dup ramsløgene tørre i et rent viskestykke eller en salatslynge
- Tænd ovnen på 50 grader
- Snit lige ramsløgene lidt groft
- Put salt og ramsløgene i en foodprocessor og kør til alt er fordelt
- Fordel saltmassen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad massen tørre i ovnen i ca 2 timer (længere hvis du lægger laget ret tykt)
- Hold øje med saltet – vend evt rundt, så alt er fint og tørt
- Sæt evt. ovnlågen på klem, så fugtigheden kan komme ud
- Lad det køle helt af inden du kommer det på fine tætsluttende glas
- Holdbarheden er meget lang hvis saltet er helt tørt – i hverfald frem til næste sæson, så overvej at lave en dobbelt portion
God fornøjelse🧡