Uhhhh det her er ganeguf!
Altid dejligt, at overraske sine drenge med noget virkelig lækkert – og jeg siger dig, at al snak om fastfood forstummede, da jeg lovede hjemmelavede pulled pork burgers “med hele svineriet”.
Pulled pork burger
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 8 stk briocheboller
- 1 spsk smør
- 16 håndfulde pulled pork – opskrift ligger på bloggen
- 8 håndfulde spidskålsslaw – opskrift ligger på bloggen
- Evt lidt sød chilisauce
- Evt lidt friske krydderurter til pynt
Instruktioner
Sådan laver du den perfekte pulled pork burger med spidskålsslaw
- Skær bollerne over og steg dem gyldne i smør på en pande. Sluk for varmen og lad bollerne ligge med skærefladen nedad, så de holder sig varme.
- På bunden af bollen lægger du 1-2 håndfulde pulled pork og herefter 1 håndfuld spidskålsslaw ovenpå. Afslut evt med lidt sød chilisauce og lidt friske spirer og læg overdelen af bollen ovenpå. Har du bambusspyd eller lignende kan du presse dem igennem, så de hjælper med at holde sammen på den store burger.
- Rigtig god fornøjelse!
Indrømmet, det tager en krig at lave pulled pork. En hel dag faktisk, men hey den passer jo sig selv i ovnen, alt imens vi laver andre hyggelige ting. Og jeg lover dig, at det er hele ventetiden værd, når man sætter tænderne i det færdige resultat.
Bag ordet “hele svineriet” gemmer sig en vildt lækker coleslaw med et velfortjent (og efter min mening virkelig tiltrængt twist). Den er nemlig i virkeligheden slet ikke en coleslaw, men en spidskålsslaw.
Jeg er ikke fan af coleslaw, der ofte er en ret kedelig affære med udvaskede farver og en noget fad smag. Så jeg har i stedet lavet en slaw på rød spidskål og så er grøntsagerne marineret forinden, hvilket gør en kæmpe forskel. Væk er den fade smag og ret kedelige og i stedet, er der smukke farver og spark på smagen. Se det vil vi ha!
Brioche…
Skal det være, så lad det være, så vi gik all-in og brugte brioche til vores burgers.
Brioche kan lettest beskrives som en bolle med MASSER af smør og de smager altså bare lige en tand bedre. Jeg bruger en nem opskrift, som du måske vil afprøve. Ellers kan man i de fleste dagligvarebutikker finde dem færdigbagte. De smager NÆSTEN lige så godt og i hvertfald bedre end de klassiske burgerboller fra brødafdelingen.
Vil du gerne spare lidt på smørret, men stadig gerne bage selv, har jeg tidligere lagt en opskrift ind på burgerboller. Den bruger vi både som burgerboller, fødselsdagsboller og søndagsboller. Den giver store luftige og bløde boller – lige som de skal være.
Vild med burgers….? Så prøv disse opskrifter:
Burger uden bolle – lchf – til dig, der ikke spiser stivelsesholdige fødevarer
Boller – luftige og bløde – perfekte som burgerboller
Rigtig god fornøjelse!