Pizza Salsiccia – nem og lækker opskrift på en hvid pizza med cremefraiche, tynde kartoffelskiver og krydret salsiccia.
Pizzabunden er super nem og jeg har lavet en helt ny opskrift på en pizzadej, der ikke skal koldhæves. Det er godt ny for dig, der gerne vil bage samme dag, som dejen laves.
Pizza Salsiccia
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 portion pizzadej (Der er nedenfor linket til 2 slags pizzadej – en der skal koldhæves og en du kan bage med samme dag (jeg har brugt den, der kan bages med samme dag))
- 4 stk frisk mozzarella
- 8 spsk creme fraiche 18%
- 2 spsk pizzakrydderi plus lidt salt og friskkværnet peber
- 4 stk kartofler – behold gerne skrællen på
- Lidt fint salt til at udvande kartoflerne med
- 3 stk salsicciapølser
- Evt lidt rosmarinolie (olivenolie blendet med frisk rosmarin) som dryp på den færdige pizza
- Lidt ruccola som drys på den færdige pizza
Instruktioner
- Sæt en pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd ovnen på over- og undervarme på højste mulighed. Min ovn kan gå op til 300 grader, så det bruger jeg.Vær obs på at tænde ovnen i rigtig god tid før bagning. Det tar mindst 30 minutter før både ovn og pizzasten er opvarmet!
- Du kan vælge at lave en koldhævet pizzadej eller en pizzadej, du kan bage med samme dag.
- Rens kartoflerne og snit dem i papirstynde skiver. Drys dem med fint salt og massér kartoffelskiverne med saltet og lad dem hvile 10 minutter, til væden trækker ud af kartoflerne. Dup kartoffelskiverne med et rent viskestykke.
- Rør creme fraiche med pizzakrydderi, salt og friskkværnet peber og lad det trække lidt.
- Du kan lave en rigtig lækker rosmarin-olie ved at blende en god olivenolie med friske rosmarinkviste. Brug den til at dryppe over de færdigbagte pizza'er.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og pres med fingrene dejen ud i den størrelse du ønsker. Lad en kant på ca 1 cm være hele vejen rundt.Tip: Brug helst kun fingrene og lad kagerullen ligge i skuffen.
- Smør bunden med creme fraicheblandingen, fordel mozzarella henover og herefter de udvandede kartoffelskiver.
- Snit salsiccia-pølserne op og fjern skindet. Rul farsen til små kugler og fordel dem ovenpå kartoflerne.
- Bag pizzaerne i den brandvarme ovn til de er sprøde og gyldne, tag dem ud og dryp evt med lidt af rosmarin-olien og fordel lidt frisk ruccola henover.
- Så er det bare tilbage at nyde! Rigtig god fornøjelse.
Videoopskrift
Tip til ekstra lækker pizza
- Når du laver kartoffelpizza eller pizza med kartofler, kan du med et nemt trick undgå at kartoflerne smider væde under tilberedningen og dermed gør pizzabunden blød og svampet.
- Når du har skåret kartoflerne i papirstynde skiver, drysser du fint salt på dem og masserer dem godt ind i saltet. Lad dem trække 10 minutter og dup herefter kartoffelskiverne tørre i et rent viskestykke. Kartoffelskiverne skal IKKe skylles før de duppes tørre.
- Ofte bruges ricotta eller mascarpone til hvid pizza – og det smager også godt, men jeg synes smagen er lidt for fersk. Jeg bruger i stedet creme fraiche 18% der røres op med pizzakrydderier, salt og friskkværnet peber.
- Kan du ikke finde Salsiccia i dit supermarked eller hos din slagter, kan du skifte den ud med en godt krydret chorizo.
- Pizzaost kan virkelig dele vandene, for nogle sværger til revet pizzaost, mens andre foretrækker frisk mozzarella. Jeg bruger ALTID mozzarella! Hvis du foretrækker at bruge en revet ost, så vælg gerne en rød cheddar og læs endelig på bagsiden, så du sikrer dig, at det virkelig ER ost og ikke det jeg kalder plastic-ost.
Vild med hjemmelavet pizza, så prøv også den her Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste
Hvad er Salsiccia
Salsiccia er en italiensk fersk pølse, der fåes i forskellige varianter. Jeg har set en mild udgave med fennikel, en med trøffel og så den jeg er blevet helt vild med, den stærke (piccante). Salsiccia er efter min mening uundværlig, når man gerne vil lave middelhavsinspireret mad, der virkelig smager af noget.
Tidligere var det desværre svært at finde den lækre pølse i dagligvarebutikkerne, men nu har jeg sørme fundet flere varianter i min lokale SuperBrugsen. Det skulle selvfølgelig straks omsættes til nye opskrifter som dagens Pizza Salsiccia og en super hurtig og lækker toscansk pastaret: Fettuccine alla Salsiccia.