1portionpizzadej (Der er nedenfor linket til 2 slags pizzadej - en der skal koldhæves og en du kan bage med samme dag (jeg har brugt den, der kan bages med samme dag))
4stkfrisk mozzarella
8spskcreme fraiche 18%
2spskpizzakrydderi plus lidt salt og friskkværnet peber
4stkkartofler - behold gerne skrællen på
Lidtfint salt til at udvande kartoflerne med
3stksalsicciapølser
Evt lidtrosmarinolie (olivenolie blendet med frisk rosmarin) som dryp på den færdige pizza
Lidtruccola som drys på den færdige pizza
Tilberedning
Sæt en pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd ovnen på over- og undervarme på højste mulighed. Min ovn kan gå op til 300 grader, så det bruger jeg.Vær obs på at tænde ovnen i rigtig god tid før bagning. Det tar mindst 30 minutter før både ovn og pizzasten er opvarmet!
Rens kartoflerne og snit dem i papirstynde skiver. Drys dem med fint salt og massér kartoffelskiverne med saltet og lad dem hvile 10 minutter, til væden trækker ud af kartoflerne. Dup kartoffelskiverne med et rent viskestykke.
Rør creme fraiche med pizzakrydderi, salt og friskkværnet peber og lad det trække lidt.
Du kan lave en rigtig lækker rosmarin-olie ved at blende en god olivenolie med friske rosmarinkviste. Brug den til at dryppe over de færdigbagte pizza'er.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og pres med fingrene dejen ud i den størrelse du ønsker. Lad en kant på ca 1 cm være hele vejen rundt.Tip: Brug helst kun fingrene og lad kagerullen ligge i skuffen.
Smør bunden med creme fraicheblandingen, fordel mozzarella henover og herefter de udvandede kartoffelskiver.
Snit salsiccia-pølserne op og fjern skindet. Rul farsen til små kugler og fordel dem ovenpå kartoflerne.
Bag pizzaerne i den brandvarme ovn til de er sprøde og gyldne, tag dem ud og dryp evt med lidt af rosmarin-olien og fordel lidt frisk ruccola henover.
Så er det bare tilbage at nyde! Rigtig god fornøjelse.