Pizza pepperoni - italiensk pizza med salami og to slags oste
Antal 4personer
Ingredients
1portionpizzadej delt i 4
Tomatsauce:
1spskolivenolie
1stkalm gult løg - fintsnittet
2-3stkknuste hvidløgsfed
1dåseflåede, hakkede tomater
1spskfrisk oregano og rosmarin - eller tilsvarende som tørrede krydderier
1spskfrisk basilikum - fintsnittet eller tilsvarende mængde som tørret krydderi
1tskrørsukker - kan udelades, men gir god smag til tomatsaucen.
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Topping:
400gramfriskrevet cheddar eller 4 mozzarellakugler godt drænet
20skivergod italiensk salami
Lidtfriskrevet peber og et drys oregano ved servering.
Tilberedning
Sæt pizzapladen (alternativt en bageplade fra ovnen) ind i ovnen og tænd den på den højest mulige temperatur - alm ovn.
Lav tomatsaucen ved at varme olivenolie op i en gryde og steg løgene til de er klare ved middel varme. Tilføj de knuste hvidløg og vend dem lidt i de varme løg inden du tilsætter de hakkede flåede tomater, sukker og krydderurter/krydderier. Lad det koge godt igennem og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.Tip: Har du god tid, så blir en tomatsauce kun bedre af at få lov at stå og simre og koge lidt ind.
Del pizzadejen i 4 dele og tryk/rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.Tip: Drys bordet og dejen med semola eller grov durum, der gør det lettere at rulle dejen ud.
Smør bunden med pizzasaucen, fordel de to slags oste og salamien henover og sæt med en bagespade pizzaen ind i den brandvarme ovn direkte på pizzapladen.
Bag den til kanterne bobler op og blir gyldenbrune og osten er smeltende varm.
Tag den færdige pizza ud af ovnen og giv den lidt friskkværnet peber og et drys oregano eller mit ynglingskrydderi PIZZA SEASONING fra Epic Spice- og så bare nyd den!
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.