Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce

Lækker mørbradgryde: Mørbrad a la creme

Mørbradbøffer i cremet champignonsauce med løg og sprød bacon.

En rigtig frokostklassiker, som mange vil nikke genkende til fra diverse julefrokoster. Men altså, jeg synes nu retten er så lækker, at den fortjener at komme på middagsbordet året rundt. Så i dag får du mit bud på Mørbrad a la creme.

Du kan tilberede retten i en og samme pande, men du kan også færdiggøre den i ovnen. Det synes jeg er både nemt og praktisk – især når den skal serveres til gæster.

Mørbrad a la creme - nem og lækker mørbradgryde

Mørbrad a la creme

Vær den første til at vurdere!
Mørbradbøffer i cremet champignonsauce med løg og sprød bacon.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk svinemørbrad – afpudset (ca 500 gram)
  • 150 gram bacon i tern
  • 300 gram champignoner skåret i skiver
  • 2 stk bananskalotte – fintsnittede (Du kan også bruge alm gule løg)
  • 2 dl Madlavningsfløde (Du kan også bruge piskefløde)
  • 1.5 dl vand
  • 1 tsk sennep
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 2 kviste frisk rosmarin eller timian

Tilbehør:

  • Løse ris, kogte kartofler, kartoffelmos, rodfrugtmos, pommes frites eller pasta

Instruktioner

  • Ønsker du at færdiggøre retten i ovnen tænder du den på 200 grader, så den er varmet op, når retten er klar.
  • Skær mørbraden i ca 2 cm tykke bøffer, der trykkes let med håndfladen.
  • Steg bacon godt af og løft den over på en tallerken. Den skal være godt sprød og skal bruges som drys på den færdige ret.
  • Brun mørbradbøfferne godt af i stegeresterne og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Løft dem over i et ildfast fad.
  • Tilføj evt lidt ekstra olivenolie og steg champignoner godt af og når de er fint gyldne sænker du varmen og tilføjer løgene, der steges med uden at de skal tage farve. Når løgene er bløde tilføjer du de friske krydderurter.
  • Tilføj madlavningsfløde, vand og sennep og lad saucen koge lidt ind. Smag den til og hæld den over mørbradbøfferne.
    Tip: Vil du færdiggøre retten på komfuret, lægger du mørbradbøfferne ned i panden og lader den simre ved
  • Sæt fadet ind i ovnen og lad den få omkring 10 minutter til mørbradbøfferne er helt gennemstegte.
  • Drys den færdige ret med sprød bacon og evt lidt ekstra friske krydderurter og server med det tilbehør, som i foretrækker.
  • Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. Så kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her: https://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med lækre panderetter…?

Jeg er vild med de her panderetter og gryderetter og har du det på samme måde, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor flere af dem kan tilberedes i en og samme pande eller gryde. Herunder får du nogle direkte links, som du måske får lyst til at afprøve:

Kong Fiddes livret – nem opskrift med flank steak

Spaghetti med kødboller i krydret tomatsauce

Mørbradgryde med svampe og flødesauce

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Kylling med svampe og sprød bacon 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments