Mexicanske fisketacos
Søger du efter noget nemt og virkelig lækkert til aftensmaden? Så behøver du ikke lede længere. Med de her mexicanske fisketacos serveret med sprøde fiskehapsere, frisk mangosalsa, avocado og sød chilicreme, vil du helt sikkert blive glad i både mund og mave.
Heldigvis er det samtidig super hurtigt og nemt at lave, så det er også perfekt som hverdagsmad.
FISKETACOS MED MANGOSALSA
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 10 stk mini majs- eller hvedetortillas
- 500 gram torskeloins skåret i mundrette stykker
- 4-5 håndfulde cornflaskes – knust
- 40 gram friskrevet parmesanost
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 2 stk æg – sammenpisket
- Lidt olivenolie
- 1 stk romainsalat eller hjertesalat – fintsnittet
- 2 stk avocado – skåret i tern eller skiver
- 8 stk cherrytomater – i halve
- 1 portion mangosalsa
- 2 stk lime – skåret i både til servering
Sød chilicreme:
- 2-3 spsk creme fraiche 18%
- 2 spsk mayonnaise – jeg bruger Hellmann's
- 2 spsk sød chilisauce (Like it hot: Erstat den søde chilisauce med Sriracha Scarfe Chilisauce fra Flying Goose Brand)
- Lidt limesaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
- I en anden tallerken lægges knuste cornflakes blandet med friskrevet parmesanost, flagesalt og friskkværnet peber.
- Dyp først fiskestykkerne i æg og vend dem herefter i de knuste cornflakes/parmesanblanding. Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp med ganske lidt olivenolie henover.Sæt dem ind i den varme ovn i ca 10-12 minutter. Pas på de ikke får for meget, da den fine fisk så vil blive tør og kedelig.
- Klargør imens tilbehøret.Link til mangosalsaRør creme fraiche med mayonnaise og chilisauce. Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt limesaft
- Snit salaten, tomaterne og avocadoen og lun tortillaerne så alt er klar samtidig med at fisken er færdig.
Sådan bygger du din fisketaco:
- Lun minitortilla smøres med chilicreme, toppes med salat, avocado og mangosalsa. Slut af med de sprøde fisk og server dem mens de stadig er varme.Stil små skåle med mangosalsa , limebåde og chilicreme med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig.
- Rigtig god fornøjelse!
Jeg har brugt torskeloins, der svarer til torskens mørbrad og så er den paneret i æg og knuste cornflakes. Lyder det underligt med cornflakes som panering? Det syntes jeg også første gang jeg stødte på det, men nu er det blevet vores foretrukne måde at panere fisk på. Så nu er ideen givet videre.
Vild med fisk…?
Er du lige som os vild med fisk, så vil du måske blive glad for mine andre fiskeopskrifter. Prøv f.eks. min anden opskrift på Fisketacos eller Thai-fiskefad med torskeloins, kokos og masser af grønt.
Du får også lige et par direkte links til mine bedste fiskeopskrifter:
Laksefad med porrer og spidskål | Sund og nem fiskeopskrift
Fisk i fad – ovnbagt fisk med grøntsager i flødesauce
Sauce tartar – opskrift på lækker sauce til paneret fisk og kylling
Taco med fisk og kålslaw – sund og nem taco med fisk og grønt