Rugbrødstoast med røget laks, avocado og spejlæg

Sundt, nemt og mega lækkert!

I dag får du mere en ide, end en egentlig opskrift . Ikke desto mindre kommer den med på bloggen, fordi det i den grad er lækkert!

Rugbrødstoast med røget laks, avocado og spejlæg

Vær den første til at vurdere!
Den skønneste frokost med ristet rugbrød eller palæobrød, avocado, røget laks, spejlæg og masser af frisk dild og spirer.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 mad:

 • 1 skive god rugbrød eller palæobrød
 • ½ stk avocado
 • 1-2 skiver god røget laks – f.eks. Fanølaks eller fra Færøerne
 • 1 stk æg str M/L
 • 2 kviste frisk dild
 • 2 spsk friske spirer
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

 • Så nemt er det:
 • Rist evt brødet – det behøves ikke, men smager bare ekstra godt
 • Lav et spejlæg
 • Mos avocadoen med en gaffel og dryp evt et par dråber citron eller lime, så den ikke blir brun. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  Kan du li den spicy kan også tilsætte lidt chipotle chili – det er virkelig godt!
 • Fordel avocadomosen på brødet, top med røget laks og læg forsigtigt spejlægget øverst.
  Drys med flagesalt og friskkværnet peber
  Server med masser af frisk dild og friske spirer. De spirer der ses på fotoet er rosenradiser, der smager skønt af bitte små nye radiser.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Keep it simple…

Altså, det behøver ikke være svært for at være lækkert, vel…? Sådan har jeg det i hvertfald, og i dag får du så en ide til at lave en fantastisk lækker frokost – eller aftensmad for den sags skyld.

Spiser du ikke rugbrød kan du blot udskifte det med palæobrød eller det brød du holder af. Klikker du på linket, finder du en opskrift på mit favoritbrød bagt uden hverken mel eller sukker.

Friske krydderurter og friske spirer….

Jeg siger det ofte – og gør det igen: Spis en masse friske krydderurter og friske spirer!

Det tilføjer maden SÅ meget ekstra både inden for sundheden, men også i det visuelle indtryk (vi spiser med øjnene) og ikke mindst i smagen.

Dyrk krydderurter i dine bede imellem blomster og stauder, i potter på terrassen eller på balkonen. Har du ikke en have, balkon eller lignende, så dyrk dem i vindueskarmen.

I vinterperioden kan du blive nødt til at købe dig til friske krydderurter, hvor langt de fleste holder sig friske i vindueskarmen, hvis du passer dem med vand og godt med lys.

Alternativt så besøg en af de skønne etniske købmænd, der ofte har et lækkert udbud af spændende krydderier, grøntsager og ikke mindst langt billigere (og friskere) krydderurter end dem du finder i supermarkedernes grøntafdelinger.

Friske spirer – et uundværligt drys

De friske spirer er blevet meget populære – og det med god grund! Jeg er selv storforbruger af dem og kan efterhånde slet ikke forestille mig en mad, en salat eller sildemad uden et drys friske spirer. Derfor vil du også i mange af mine opskrifter se, at jeg bruger dem som en uundværlig topping.

Friske spirer er super lette at lave hjemme i dit eget køkken og de kræver ikke ret meget for at give dig et stort udbytte. Langt de fleste kan dyrkes på vat, så du behøver ikke ud at investere i en masse udstyr for at komme igang. Det er ikke mere besværligt end at dyrke karse – og der kan alle være med.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments