Kog pastaen efter anvisning på pakningen. Vær obs på at drænet vandet fra så snart pastaen er kogt al dente. Hold lidt af pastavandet tilbage til evt at justere konsistensen på saucen.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og vend dem i hvedemel.
Snit løg og hvidløg fint.
Snit de soltørrede tomater groft.
Varm olivenolien op i en pande med høje kanter og steg kyllingestykkerne til de får en fin stegeskorpe. Læg dem over på en tallerken. Panden skal IKKE vaskes af!
Tilføj lidt ekstra olivenolie og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og lad dem sautere med uden at de tager farve.
Tilføj de hakkede soltørrede tomater, sød paprika, tørret oregano, tørret timian og chiliflager og lad det sautere med et minuts tid.
Tilsæt hønsebouillon og fløde. Bring det til at simre og rør revet parmesanost i. Lad saucen koge lidt ind.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med kødsaften. Vend det godt rundt, tilføj halvdelen af de friske basilikumsblade og smag til med salt og friskkværnet peber.
Du kan enten servere pastaen ved siden af eller gøre som jeg og vende den i saucen.
Giv retten et drys friske basilikumsblade og evt lidt chiliflager og stil gerne en humpel parmesan og et rivejern med ind på bordet.