Mandarin sorbet…
Fik du også købt for mange mandariner – eller er du bare vild med noget friskt og lækkert til dessert…?
Så får du i dag opskriften på en super nem og alligevel vildt lækker sorbet, du kan lave med både mandariner, klementiner og appelsiner.
Mandarin sorbet
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 ½ dl friskpresset mandarinsaft
- ½ dl friskpresset limesaft
- 130 gram rørsukker (Du kan også anvende alm sukker)
- 30 gram glucosesirup
Instruktioner
- Hæld sukkeret i en lille kasserolle og dæk kun lige sukkeret med lidt af mandarinjuicen. Varm op til sukkeret smelter og fjern så fra varmekilden igen.
- Rør herefter glucosesirup i.
- Rør limesaft og resten af mandarinsaften sammen med sukkerlagen og hæld det hele over på ismaskinen.Kør til sorbet'en har en tilpas konsistens.
- Har du ikke en ismaskine, kan du forinden stille en fryseegnet beholder i fryseren, så den er iskold. Hæld sorbetmassen over i den iskolde beholder og stil ind i fryseren. Rør med jævne mellemrum for at undgå iskrystaller.
- Tip: Er det uden for sæsonen for mandariner og klementiner, kan du bruge appelsiner eller måske prøve med rød grape.
- Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med alt det nye, der sker herinde på Majspassion.
Det lykkes hvert år for mig, at købe for mange mandariner. De der kæmpe store net kan vi bare ikke nå at spise os igennem. Og som fast tradition ryger de sidste altid i skraldespanden. Det er da bare for ærgerligt, for jeg hader madspild!
Med den her opskrift behøver ingen citrusfrugter gå til spilde – heller ikke de mere syrlige som lime og citroner. De egner sig nemlig også til opskriften.
Jeg har tidligere delt opskrifter på sorbet – f.eks. min meget populære ginger-beer-sorbet og flere andre, som du finder under fanen med DESSERTER.
Mandarin sorbet’en har jeg givet lidt kant ved at tilsætte friskpresset lime og så har jeg kørt den på min ismaskine. Det vil altid give det allerbedste resultat, når en iscreme eller sorbet køres på ismaskine, men du kan også få et rigtig fint resultat uden.
Mere end en juledessert…
Jeg synes den friske og alligevel sødmefyldte sorbet passer perfekt her i juletiden, hvor den gir den fede julemad et friskt modspil.
Mine drenge er ikke vilde med risalamande. Så der skal mere end én dessert på vores julebord – og her kommer isen i spil. Og det passer mig fint, for så er der mere risalamande til manden og jeg, he he.
Men tilbage til mandarin sorbet’en som jeg lavede for første gang forleden aften. Det var, da manden fandt de første overmodne mandariner og jeg tænkte: “Ej nu ikke igen!”.
Opskriften er som sagt rigtig nem og faktisk ville det være synd, hvis den kun blev taget frem her i december. Den sorbet er mere end en juledessert!
Når mandariner og klementiner er fjernet fra grøntsagsafdelingen, så prøv opskriften med appelsin eller måske rød grape i stedet for. Det tror jeg vil blive rigtig lækkert.
Vil du se mere…?
Nogle er til det søde, mens andre mere er til det friske og lette. Derfor finder du herinde et bredt udvalg – også for dig, der helst undgår sukker og hvedemel.
Du finder mine desserter og kager inde under fanen med opskrifter. Kig både under DESSERTER og KAGER, da flere af mine kageopskrifter også kan bruges som desserter.
Herunder kommer nogle direkte links, du kan udforske:
Chia a la mande I chiagrød i en juleversion
Chia a la mande med mango – opskrift på julet chiagrød
Vaniljeis med jordbærswirl – uden sukker
Honningbagte figner – nem og lækker dessertopskrift