Min favoritkål både til salater og varme retter, så det er en kål, der kommer på middagsbordet hele året rundt hjemme hos os.
I dag blev spidskålen lynstegt på panden sammen med nogle fintrevne rodfrugter og tilsat lidt hakket kylling – og selvfølgelig nogle skønne krydderier. Det er bare super nem og lækker hverdagsmad til hele familien på ingen tid.
Lynstegt spidskål med rodfrugter og kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt god olivenolie til at stege i
- 1 stk spidskål – snittet i tynde strimler
- 1 stk gult eller rødløg – snittet i tynde både
- 2 fed hvidløg – fintsnittet
- 4 stk gulerødder – snittet i tynde strimer eller groftrevet
- 1 stk lille knoldselleri – snittet i tynde strimler eller groftrevet
- 400 gram hakket kylling eller plantefars
- 3 dl grøntsagsbouillon
- Krydderier: salt, friskkværnet peber, rosmarin, oregano og timian efter smag og behag
- Lidt friske krydderurter som drys på den færdige ret
Kulhydrattilskud
- 1 portion løse ris til 3-4 personer kogt efter anvisning på posen
Instruktioner
- Kog risene som anvist på posen, så de er klar når grøntsager og kylling er færdige.
- Klargør alle grøntsager – det er vigtigt at de snittes rimeligt fint, så du sikrer en hurtig tilberedning.
- Varm olien op i en stor gryde/pande og start med at stege rodfrugterne nogle minutter inden du tilsætter spidskålen. Lad det hele stege sammen nogle minutter inden du løfter de færdigstegte grøntsager over på et fad.
- Herefter svitser du kyllingen og tilsætter løg og hvidløg. Bræk kødet i stykker og tilføj krydderierne. Lad det hele stege nogle minutter til kødet er gennemstegt.
- Læg grøntsagerne tilbage i panden sammen med grøntsagsbouillon og de kogte ris.Vend det hele godt sammen og smag til. Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag.
- Lige før servering drysses med friske krydderurter og så er der ellers bare med at nyde et sundt og lækkert måltid.Tip: Retten er fryseegnet og egner sig fint til mealprep.
Foruden spidskålen kom der fintrevet gulerod, knoldselleri og løg i og så havde jeg en rest løse ris, som jeg blandede i til allersidst. Risene gir ekstra mæthed og det gir en rigtig dejlig smag, når de blandes med de lynstegte grøntsager og kylling.
Jeg bruger de grøntsager, som ligger i min grøntskuffe, og de kan fint varieres. Så du behøver ikke følge min opskrift slavisk, hvis du foretrækker andre rodfrugter. Det gir også mening i forhold til at undgå madspild.
Også i forhold til kyllingen kan du variere med både lam og oksekød eller gå all-in på et vegetarisk måltid og i stedet vælge en plantefars.
Vild med spidskål…?
Er du også vild med spidskål, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor netop spidskål får lov at spille en vigtig rolle. Prøv f.eks.:
Laksefad med porrer og spidskål | nem fiskeopskrift
Spidskålssalat med nektarin og valnød
Bagt blomkålssalat med spidskål
Spidskål med rodfrugter – sund og lækker hverdagsmad