Er du vild med både cheesecake og citronfromage, så vil du helt sikkert være glad for den her dessert.
Den er nem og hurtig – og så smager den friskt og lækkert!
Lemon cheesecake i glas
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til kiksebunden:
- 150 gram digestivekiks
- 15 gram rørsukker
- 30 gram smeltet smør
- 60 gram grofthakket hvid chokolade (hold lidt af den hakkede chokolade tilbage som drys på de færdige cheesecakes)
Det skal du bruge til ostecremen:
- 4 blade husblas
- 1 stk økologisk citron – saften plus fintrevet skal
- 200 gram Philadelphia Naturel
- 125 gram rørsukker
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
Det skal du bruge til pynt:
- Lidt friske jordbær, hindbær og/eller blåbær samt lidt af den hakkede hvide chokolade
Instruktioner
Sådan laver du kiksemassen:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med rørsukkeret og vend det rundt med det smeltede smør.Hak den hvide chokolade groft og vend det i kiksemassen. Hold en smule af den hvide chokolade tilbage som pynt på de færdige desserter. Fordel kiksemassen i dine glas.
Sådan laver du ostecremen:
- Start med at lægge husblas ned i en skål med koldt vand.
- Pres citronsaften ned i en lille kasserolle og riv lidt af skallen henover.Lad den koge op fjern fra varmen.
- Pres vandet ud af den opblødte husblas og rør den ned i den varme citronsaft.
- Stil til side og lad den køle ned til den er lillefingervarm.
- Philadelphia, rørsukker og vanilje piskes sammen i en skål.I en anden skål piskes fløden meget let.Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.Tilføj derefter Philadelphiablandingen til den letpiskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl og lad dem sætte sig.
- Lige før servering pynter du glassene med friske bær eller frugt og drysser lidt af den hvide chokolade henover.
- Rigtig god fornøjelsen!
Jeg er normalt ikke så vild med kager, der for mig alt for ofte blir enten for fede eller hvinende søde. Her har jeg eksperimenteret mig frem til et rigtig godt kompromis, hvor der både er sødme, knas, fedme og friskhed fra citronerne. Alt i alt en virkelig lækker dessert.
Ingen stress
Jeg er stor fortaler for slowliving og jeg gider ikke stresse i køkkenet for at samle desserter alt imens mine gæster sidder og hygger videre i stuen. Jeg vil også være med i hyggen!
Derfor er mine desserter altid noget, der kan forberedes i god tid og som blot lige skal pyntes – og så ind på bordet.
Derfor er vi ofte ude i noget med oste med frugt eller en hjemmelavet is eller sorbet. Nu trængte vi til et alternativ og så var den her cheesecake på glas lige det helt rigtige.
De laves i god tid og har godt af at stå noget tid på køl, så ostecremen kan nå at sætte sig. Jeg pynter dem faktisk inden de skal på køl, så det kan virkelig ikke være lettere.
Jeg har piftet den op med hvid chokolade og masser af citron, så ostecremen smager faktisk som en lækker citronfromage – hvem kan sige nej-tak til det?
Vild med kage og desserter…?
Er du vild med kager og desserter, vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter. Jeg har både opskrifter der indeholder mel og sukker, men også en lang række LCHF-opskrifter, der ikke indeholder mel og sukker.
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Rabarberkage med marcipan og orange
Vaniljeis med jordbærswirl – uden sukker
Jordbærtærte med hasselnøddebund
Jordbærtærte med rabarberskum – low carb