Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Cheesecake i glas
Antal
6
glas
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Afkøling
2
timer
t
Samlet tid:
2
timer
t
25
minutter
min
Ingredients
Det skal du bruge til kiksebunden:
150
g
digestivekiks
15
g
rørsukker
30
g
smeltet smør
60
g
grofthakket hvid chokolade (hold lidt af den hakkede chokolade tilbage som drys på de færdige cheesecakes)
Det skal du bruge til ostecremen:
4
blade
husblas
1
økologisk citron - saften plus fintrevet skal
200
g
Philadelphia Naturel
125
g
rørsukker
3
dl
piskefløde
1
tsk
vaniljesukker
Det skal du bruge til pynt:
bær f.eks. jordbær, hindbær eller blåbær
hvid chokolade som spåner eller hakket
Tilberedning
Sådan laver du kiksemassen:
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med rørsukkeret og vend det rundt med det smeltede smør.
Hak den hvide chokolade groft og vend det i kiksemassen. Hold en smule af den hvide chokolade tilbage som pynt på de færdige desserter.
Fordel kiksemassen i glassene.
Sådan laver du ostecremen:
Start med at lægge husblas ned i en skål med koldt vand.
Pres citronsaften ned i en lille kasserolle og riv lidt af skallen henover. Lad den koge op fjern fra varmen.
Pres vandet ud af den opblødte husblas og rør den ned i den varme citronsaft.
Stil til side og lad den køle ned til den er lillefingervarm.
Philadelphia, rørsukker og vanilje piskes sammen i en skål.
I en anden skål piskes fløden meget let.
Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphiablandingen til den letpiskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl 1-2 timer og lad dem sætte sig.
Lige før servering pynter du glassene med friske bær og drysser lidt af den hvide chokolade henover.