Kyllingenuggets med hot cheese dip

Nøjjj en lækker snack!

Ungerne er vilde med kyllingenuggets  – og når de laves fra bunden med den lækre Pankorasp, er det også svært for de voksne at holde fingrene fra fadet. Så lav hellere en stor portion!

For at øge lækkerheden, serverer jeg dem med en skål rygende varm hot cheese dip. Alt efter hvem der spiser med, kan du tilsætte mere eller mindre chili.

Kyllingenuggets med hot cheese dip

Vær den første til at vurdere!
Lækre sprøde kyllingenuggets med Panko og serveret med en rygende varm hot cheese dip. Du kan selv spice den op eller ned alt efter hvem der spiser med.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til kyllingenuggets:

  • 3 stk kyllingebryst skåret i strimler eller inderfilet (ca 350 gram)
  • 1 ltr fritureolie
  • 2 dl hvedemel
  • 1 pakke Panko-rasp
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 stk æg – letpiskede

Det skal du bruge til hot cheese dip:

  • 1 spsk smør
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 håndfuld friskrevet ost f.eks. en kombi af rød cheddar og parmesan eller Gouda
  • Lidt chipotle chili (smag saucen til og tilpas efter hvor stærk i ønsker dippen)
  • Evt lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt lidt finthakkede jalapenos (hvis i ønsker dippen ekstra HOT)

Instruktioner

Sådan laver du kyllingenuggets:

  • Skær kyllingebrystet ud i strimler
  • Lav 3 dybe tallerkner: 1 med hvedemel, 1 med sammenpiskede æg, 1 med Panko-rasp
    TIP: Har du ikke Panko-rasp kan du godt bruge en almindelig rasp. Panko gir bare ekstra sprødhed fordi den er meget grovere end den traditionelle rasp.
  • Varm olien op til ca 170-180 grader eller til det syder om et lille stykke kylling.
  • Vend nogle stykker af kyllingestrimlerne først i mel, så alle sider dækkes, derefter over i æggeblandingen og til sidst vendes de i Panko-raspen.
  • Læg dem en efter en ned i den varme olie. Pas på ikke at fylde for mange ned i olien, da de så "vokser sammen". Derudover sænkes temperaturen på olien.
  • Friter dem indtil de har en fin sprød og gyldenbrun overflade. Tag dem op med en hulske og lad dem ligge på et stykke køkkenpapir. Dæk dem med staniol, så de holder sig varme imens resten laves færdige.
    TIP: Lav en test på de første, så du kan se, om kyllingerne bliver gennemstegte. Kyllingekød skal ALTID gennemsteges.

Sådan laver du HOT cheese dip:

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde
  • Tilsæt hvedemelet og rør det ud i smørret – lad det lige få lidt varme inden du lidt ad gangen rører mælken ind. Tilsæt så meget mælk, at du får en tyk, men lind mælkesauce.
  • Tilføj nu osten lidt ad gangen. Sænk gerne varmen, så saucen ikke brænder på og rør osten godt ind, så saucen får en fin og jævn konsistens.
  • Smag saucen til med chili, flagesalt og friskkværnet peber.
    TIP: Ønsker du en ekstra HOT dip, kan du tilsætte finthakkede jalapenos.

Servering:

  • Læg de færdige nuggets over på et serveringsfad eller bræt og hæld den varme ostesauce over i en skål. Server det hele rygende varmt – og nyd dem!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Piiist…har du prøvet en af mine andre super lækre snacks – friterede løgringe, der også serveres med hot cheese dip. 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments