nem og lækker onepot
En på alle måder smuk og virkelig lækker ret med saftig kylling, ris og grønt – alt samlet i et og samme fad.
Kyllingegryde
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3-4 stk kylling – jeg brugte hele kyllingelår
- ½ spsk olivenolie
- 125 gram rødløg – skåret i fine skiver
- 2 store fed hvidløg – fintsnittede
- Krydderier Gurkemeje, 3 hele kardemommekapsler (kun frøene inden i), salt og friskkværnet peber.
- 3 dl Basmatiris
- 6 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
- 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
- Evt. 1 håndfuld berberis (drysses på den færdige ret)
- 1 stk lime skåret i skiver
Hvidløgs/myntedip:
- 150 gram fraiche 5%
- 1 stort fed hvidløg – knust
- 1 stk økologisk citron eller lime (fintrevet skal)
- 5-6 stk friske mynteblade – fintsnittede
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen op 180 grader varmluft
- Brug gerne en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Varm lidt olie op og steg kyllingerne indtil de får en flot stegeskorpe på skindsiden og lidt farve på den anden.
- Tag dem over på en tallerken, men undlad at vaske panden af. Stegeresterne fra kyllingerne giver dejlig smag til retten, så den bevarer vi.
- Sauter løg og hvidløg til løgene er klare, hvorefter du tilsætter gurkemeje og kardemommefrø (Du knuser kardemommekapslerne og bruger de små sorte frø). Lad det sautere med et minuts tid.
- Tilføj risene og vend dem rundt, så de tager farve af gurkemejen. Lad den stege med et minuts tid.
- Tilføj grøntsagsbouillon og rør godt rundt.Smag til og juster med salt og friskkværnet peber.
- Læg kyllingelårene henover og stil panden ind i den varme ovn.Alt efter størrelse skal du beregne ca 50 minutter (tjek om risene er helt møre og kødsaften er helt klar).
- Imens kyllingen er i ovnen laver du dippen klar ved bare at røre ingredienserne sammen. Stil den på køl indtil i skal spise.
- Når risene og kyllingen er møre, tager du panden ud af ovnen og der drysses fintsnittet bredbladet persille og berberis henover. Fordel skiver af lime omkring – og så er der klar til servering. Husk den dejlige hvidløgsdip.
- Rigtig god fornøjelse!
Kulhydrattilskud….
Jeg skal altid være lidt forsigtig med hensyn til kulhydrater og normalt ville jeg altid vælge fuldkornsprodukter.
I den her kyllingegryde, har jeg alligevel valgt at bruge helt almindelige basmati-ris også selvom de bestemt ikke er fuldkorns. Det skyldes, at kogetiden for brune ris er meget lang og det er svært at styre i en ovnret (synes jeg). Retten her er lavet sådan, at ris og kylling bliver færdige på samme tid. Det gør det meget lettere at styre.
Vil du ikke gå på kompromis og vælger du alligevel de brune ris, skal du være opmærksom den længere tilberedningstid og huske at justere på mængden af bouillon, så maden ikke brænder på eller bliver tør og kedelig.
Vi spiser altid en eller anden form salat sammen med vores aftensmåltid og her kan du finde en masse lækre opskrifter inde under fanen “Salater og tilbehør”.
Vild med kylling…..? Så se lige her:
Chiligryde, chili med kylling og quinoa