Kyllingegryde med kartofler, broccoli og ærter i flødesauce

Dejlig Kyllingegryde med kartofler

En virkelig nem og hurtig lille gryderet, hvor du kan tilføje de grøntsager du evt har liggende i grøntsagsskuffen.

Kyllingegryde er ret nem, så det er lige før at den ikke kræver nogen opskrift. Når den alligevel kommer med, så det er egentlig mere for at give dig inspiration til at lave sund og lækker mad med med et minimum af kød og de rester af grønt, du har liggende i grøntsagsskuffen.

Kyllingegryde med kartofler, broccoli og ærter i flødesauce

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker gryderet med saftig kylling, små nye kartofler og friske ærter i en skøn flødesauce med esdragon.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst skåret i tern eller inderfilet skåret i mindre stykker
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk bananskalotte eller alm gult løg – fintsnittet
  • 1 lille broccolihoved skåret i grove buketter (Du kan sagtens bruge tilsvarende fra frost)
  • 800 gram kogte kartofler skåret i mindre stykker (Du kan servere kogte kartofler som tilbehør, hvis du ikke har rester af kogte kartofler)
  • Ca ½ ltr Piskefløde (brug 1/4 piskefløde og 1/4 vand), madlavningsfløde eller kokosmælk (Evt lidt grøntsagsbouillon, hvis du ønsker mere sauce)
  • 4 store håndfulde friskbælgede ærter (Du kan sagtens bruge frosne ærter af god kvalitet)
  • Lidt friske esdragonblade (halvdelen hakkes fint i saucen og resten bruges som pynt på den færdige ret)
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, sød paprika eller 1 spsk Smoked Spanish Chorizo Rub fra @EpicSpice

Instruktioner

  • Varm lidt olivenolie op i en pande og steg kyllingetern et par minutter til de har taget farve. De skal ikke gennemsteges, da de får den sidste tilberedning i saucen.
    Tag dem op og læg dem på en tallerken imens løgene sauteres til de er klare. Herefter tilsættes broccolien, der får lov at stege med et par minutter. Den skal ikke tage farve.
  • Tilsæt fløden/kokosmælken, krydderierne og de finthakkede esdragonblade. Lad saucen koge godt igennem til den tykner.
    Tip: Synes du at sauce blir for tynd, kan du evt jævne den lidt med lidt Maizena rørt ud i vand.
  • Tilsæt nu de næsten færdige kyllingestykker, de kogte kartofler og lad det hele koge godt igennem inden du til sidst tilføjer de friskbælgede ærter.
    Smag til og juster med ekstra krydderier og drys til sidst med friske esdragonblade.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Spis efter sæson….

En rigtig god måde til at spare penge på madbudgettet, er at vælge dansk frugt og grønt, der er i sæson. Og lige nu, hvor vi er midt i juni, kommer vi derfor ikke uden om de nye danske kartofler. Uhh en delikatesse, der smager skønt uanset om de serveres kolde på en rugbrødsmad, som en lækker kartoffelsalat eller som her, hvor de indgår i en gryderet sammen med friske ærter, broccoli og lidt kylling.

For at gøre det nemt for mig selv, koger jeg gerne en ekstra portion kartofler, når jeg alligevel er igang. Vandet salter jeg som var det havvand og så putter jeg gerne en stor håndfuld friske løvstikkeblade med i kogevandet. Løvstikke forstærker den i forvejen dejlige smag af kartoffel. De kogte og afkølede kartofler opbevares i en plastbeholder med tætsluttende låg og de holder sig fint et par dage i køleskabet. Så er det altid dejlig nemt enten at lave en kartoffelmad, kartoffelsalat, æggekage eller som her, lade dem indgå i en nem lille sommergryde.

Friskbælgede ærter, de er bare indbegrebet af sommer og heldigvis er de efterhånden ved at være så pænt nede i pris – og har en størrelse, at det gir mening at købe dem. Ellers er der absolut intet i vejen for at anvende dem fra frost. Det gør jeg altid, når de indgår i retter, hvor de alligevel varmes op, som i f.eks. varm ærtesuppe og kold ærtesuppe.

Nem gryderet med kylling, kartofler og ærter

Derudover har jeg tilføjet løg og broccoli, som jeg blot har skåret ud i grove buketter. Det lå lidt glemt bagest i grøntsagsskuffen og så godt nok trist ud. Men jeg lagde buketterne ned i iskoldt vand, hvor de efter ganske få minutter fik deres sprødhed tilbage. Sådan kan du faktisk redde langt de fleste grøntsager. Så prøv det næste gang, inden de ryger på komposten eller i den grønne affaldsspand.

Gryderet md kylling, kartofler og ærter

Vild med kylling…?

Er du også vild med kylling, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med netop kylling. Prøv f.eks. den her lækre Cæsar salat med kyllingKylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater eller hvad med den her Pasta carbonara med kylling, bagte tomater og burrata.

Har du lyst til at se alle mine opskrifter med kylling, så kig under fanen KYLLING/FJERKRÆ. Her finder du helt sikkert både inspiration og opskrifter, du vil have lyst til at afprøve.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments