Sommerlig salat med jordbær
Leder du efter en nem og alligevel lækker salat, så behøver du ikke lede længere. Her får du en rigtig nem og dejlig sommersalat der passer til stort set alt.
Den kan også spises som et selvstændigt måltid sammen med lidt lækkert brød f.eks. friskbagte flûtes eller måske et lækkert grydebrød.
Jordbær caprese med grønne asparges og skinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- ½ bundt grønne asparges
- 1 håndfuld jordbær skåret i halve
- 1 håndfuld kirsebær skåret i halve (fjern stenen)
- 1 håndfuld Baby spinatblade og eller basilikumsblade (jeg bruger halvt af hver)
- 1 bæger mini mozzarellakugler drænet for væde
- 6 skiver god skinke fx parmaskinke eller seranoskinke (jeg fjerner fedtkanten)
- ½ stk salatløg – fintsnittet
Dressing:
- 2 spsk Rigtig god ekstra jomfru olivenolie f.eks. fra @rosario
- 1 spsk flydende honning
- ½ stk lime (saften heraf)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Sæt en gryde vand med salt over og bring i kog.TIP: Jeg bruger ofte en stor pande til at blanchere asparges i – det går meget hurtigere.
- Knæk de trådede ender af de grønne asparges og læg dem ned i det kogende vand et par minutter. De skal stadig have "bid".Hæld vandet fra og skyl dem under iskoldt vand, så kogeprocessen standser. På den måde bevarer du deres sprødhed uden at de er helt rå.
- Fordel spinatblade og basilikumsblade i bunden af et fad
- Læg de godt afdryppede asparges ovenpå og fordel jordbær, kirsebær og mozzarellakugler rundt om.Drys med fintsnittet salatløg og pisk dressingen sammen.Hæld den over lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Vild med lækre salater…?
Så er de her opskrifter måske lige noget for dig…..