Salat med grønne asparges burrata og skinke

Den her smukke salat med grønne asparges, er helt klart på toppen over vores salatfavoritter. Den er simpelthen bare så nem og lækker.

Vi spiser den foråret og sommeren igennem og den fungerer både som en del af frokostbordet og aftensmaden med lidt lækkert brød ved siden af – f.eks mit enkle focaccia med rosmarin og flagesalt.

Salat med grønne asparges, burrata og seranoskinke

5 fra 1 vurdering
Sommerens dejligste salat med grønne asparges, seranoskinke og cremet, lækker burrata
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stk burrataost (Kan du ikke skaffe burrata, kan du bruge en mozzarella af god kvalitet. Det gir bare ikke den samme lækre smagsoplevelse.)
  • 2 store håndfulde ruccola
  • 6-8 skiver seranoskinke
  • 2 spsk ristede pinjekerner (Ristes ganske kort på en tør pande)
  • 2-3 spsk Økologisk ekstra jomfruolivenolie f.eks. Entre Caminos
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager
  • Evt lidt spiselige blomster som pynt – jeg har brugt hvide stedmoderblomster der passer så fint i farven.

Instruktioner

  • Start med at knække de trådede ender af aspargesene og kog dem derefter et par minutter i letsaltet vand. Dryp dem godt af.
    Lav imens salaten klar
  • Læg et par håndfulde ruccola som bund i et fad og fordel burrata, seranoskinke henover. Drys med ristede pinjekerner og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.
    Slut af med lidt spiselige blomster f.eks. hvid stedmoderblomst, flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chiliflager der drysses henover.
  • Server evt med lidt friskbagt brød til.
    Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
5 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Burrata….

Endnu en italiensk specialitet.

Vi kender alle en anden italiensk ost, nemlig mozzarella. Burrata ligner ved første øjekast mozzarella. Burrata er lige som mozzarella en friskost og det  yderste lag består faktisk også af mozzarella. Men så hører al lighed også op.

Burrata har en langt blødere konsistens end mozzarella. Den består af to lag. Det yderste lag er som sagt mozzarella, men så har den en kerne der er nærmest flydende.

Desværre kan det være lidt af en udfordring at få fingrene i burrata og holdbarheden er meget kort. Får du chancen, så køb endelig et par stykker med hjem – og nyd dem!

Tip: Ofte har Netto burrata i køledisken – det er jo godt nyt for os, der er blevet afhængige af den lækre ost.

Jeg foretrækker at bruge den på pizza, i salater eller på brød sammen med bagte tomater.

Se f.eks. Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments