Honning med citron og rosmarin

Det er bare lækkert: Honning med citron og rosmarin

Honning smager bare sødt og dejligt og vi kender den som pålæg på friskbagte boller, som alternativ til sukker i teen, til honningglaseret laks og gulerødder, men har du nogensinde overvejet at tilføje smagsgivere som f.eks. ingefær, citron og friske krydderurter til din honning?

Prøv den på: Crostini med bagte druer og brie, valnødder og honning

Så nemt er det at lave honning med tilsat smag - her med citron og rosmarin

Honning med citron og rosmarin

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på en honning tilsat frisk rosmarin og citron.
Smager skønt til ost og brug dem som smagsgiver i dine dressings og marinader.
Antal: 4 dl

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 glas/bæger dansk honning – 400 ml
  • 1 spsk friske og meget fintsnittet rosmarin
  • 1 stk økologisk/usprøjtet citron – kun skrællen og meget fintsnittet.

Instruktioner

  • Smelt honningen over vandbad. Den må endelig ikke komme i kog.
  • Snit rosmarin meget fint og kom den ned i den varme honning
  • Skær med en skarp kniv det alleryderste af skrællen. Det er vigtigt, at den hvide hinde ikke kommer med, da den smager bittert.
    Snit citronskrællen meget, meget fint.
    Du kan også knuse skrællen i en morter, hvis du foretrækker det.
    Læg også skrællen ned i den varme honning
  • Bland det hele godt rundt og hæld honningen over på rengjorte og skoldede glas.
    Lad honningen køle helt af inden du lukker glasset.
    Så nemt er det at lave honning med tilsat smag - her med citron og rosmarin
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Noter til opskriften på honning med citron og rosmarin

Jeg hører til dem, der ikke er så glad for at spise honning på et stykke brød. Det er simpelthen for sødt for mig. Til gengæld er jeg så storforbruger af honning, når jeg laver dej til både boller, pizza og focaccia.

Og så bruger jeg honning som sødning og smagsgiver i dips, rubs og dressings – og ikke mindst til de populære opskrifter med honningbagt laks og honningbagte gulerødder.

Hører du til dem, der gerne bruger honning som sødning og smagsgiver i dressings, rubs og dips, vil du sikkert blive glad for tippet om at tilføje smagsgivere til din honning.

I den her opskrift, har jeg tilføjet fintrevet økologisk citronskal og frisk rosmarin. Det er meget vigtigt, at du altid bruger økologisk citron, da de ellers er sprøjtet – og det vil du ikke ha i din dejlige honning. Og så er det vigtigt, at du kun bruger den gule del af skrællen. Den hvide del indeholder bitterstoffer, der ikke gør noget godt for honningen.

I opskriften: Dressing med honning og friske krydderurter, har jeg brugt netop den her honning. Dressingen er skøn til salater, men er også perfekt til at marinere både fisk og kylling i.

Du skal blot opvarme honningen og endelig ikke lade den komme i kog. Når du har tilføjet smagsgiverne lader du honningen køle en smule af inden du hælder den på rengjorte, skoldede glas, sætter straks låg på og når de er helt afkølede opbevares de på køl for at forlænge holdbarheden. Med sådan et glas, har jeg dejlig honning til alle sommerens dressings, marinader osv. Og ja, også på en kiks med et stykke godt ost.

Prøv også: Honning med citrontimian og ingefær

Nemt og hurtigt…

Det er både meget nemt og hurtigt at lave en personlig honning – personlig fordi du kan tilsætte lige netop den smag, der passer dig allerbedst.

Jeg foretrækker følgende smagsgivere:

  • Rosmarin
  • Timian herunder især citrontimian
  • Salvie
  • Frisk ingefær (fintrevet)
  • Lime (usprøjtede og kun skrællen)
  • Citron (usprøjtede og kun skrællen)
  • Appelsin (usprøjtede og kun skrællen)

Du kan også bruge tørrede krydderurter, men de mister ofte en del af smagen og jeg synes det fungerer bedst med de friske.

Lime, citron og appelsin gir en dejlig smag til honningen, der også fungerer fint i selskab med de friske krydderurter som f.eks. rosmarin. Husk altid at bruge en økologisk citrusfrugt, så du undgår sprøjtemidlerne. Brug kun selve skrællen og undgå den hvide hinde, der gir en bitter smag.

Jeg foretrækker at lade krydderurter m.m. blive i honningen, da det gir den bedste smag. Det er derfor vigtigt, at du snitter både krydderurter og citrusskaller meget, meget fint. Ingefæren kan du nemt skrælle med en teske og herefter rive på den fine side af rivejernet.

Honning med citron og rosmarin - opskrift fra Majspassion

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften på HONNING MED CITRON OG ROSMARIN .

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments