De her er slet ikke til at stå for: Friske og fristende hindbærsnitter.
I dag får du opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, hvor sprødhed fra mørdejskiksene og et frisk twist fra de frysetørrede hindbær, gir den perfekte lille mundfuld.
Jeg er ellers mest til de lækre amerikanske chokolate chip cookies, men de her hindbærsnitter gir nu de elskede cookies hård konkurrence.
Hindbærsnitter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Ingredienser til mørdej (smørdej)
- 325 gram hvedemel
- 100 gram flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1.5 tsk bagepulver
- 1 nip fint salt
- 200 gram koldt smør skåret i tern
- ¾ dl koldt vand
Derudover skal du bruge:
- Tyk glasur (flormelis og kogende vand)
- Hindbærmarmelade af god kvalitet
- Frysetørrede hindbær og fintsnittede pistacienødder
Instruktioner
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, læg smørret ned i blandingen og ælt hurtigt dejen sammen, så den får konsistens som parmesan. Herefter tilføjes vandet og dejen æltes smidig og glat. Tip: Det er vigtigt at både smør og vand er meget koldt og at dejen blot samles. Ellers blir dejen hurtig så klistret, at den blir svær at arbejde med. Oplever du at det sker alligevel, kan du stille den ind i køleskabet et par minutter og fortsættes med at ælte dejen sammen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
- Tag halvdejen af dejen ud og lad resten blive på køl. På den måde forbliver den kold og er meget lettere at arbejde med.
- Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse.
- Brug f.eks. udstiksforme til at udstikke cirkler af dejen. Jeg har brugt en størrelse på 8 cm i diameter. Husk at du skal bruge to cirkler pr. hindbærsnitte.
- Læg de udstukne stykker dej over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 200 grader (over- og undervarme).Jeg foretrækker smørkiksene gyldne og en smule sprøde, så jeg har bagt dem et par minutter ekstra. Andre foretrækker dem lyse og en smule halvbagte.
- Lad smørkiksene køle helt af før bundene smøres med en god hindbærmarmelade, toppene smøres med tyk glasur, der straks pyntes med frysetørrede hindbær og finthakkede pistacienødder eller tivolidrys.
- Læg toppen oven på bunden og nyd dem!
- Opbevares hindbærsnitterne i en lufttæt beholder ved styetemperatur, kan de holde sig et par dage. Men foretrækker du dem sprøde, så nøjes med at samle dem lige før de skal serveres. Smørkiksene opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
- Tip: Prøv at udskifte hindbærsyltetøjet med anden syltetøj som f.eks. solbær, brombær eller boysenbær.
Videoopskrift
Lidt omkring opskriften
Ofte laves hindbærsnitter som aflange eller trekantede kager, men jeg foretrækker dem i mindre og mere delikate størrelser. Derfor har jeg lavet dem runde med udstiksringe. Foretrækker du den klassiske form, så er det slet ikke noget problem og vil du prøve de runde, men har du ikke lige udstiksringe, så kan du blot rulle mørdejen til en lang pølse i den ønskede tykkelse og så skære den i 2-3 mm tykke skiver, før du bager dem.
Mørdej eller smørdej, som den også kaldes, er både nem og hurtig at lave, for du skal blot blande alle de tørre ingredienser i en skål og så nulre det kolde smør ind indtil det får konsistensen som parmesan. Herefter samles dejen hurtigt med en smule vand. Nu skal dejen pakkes ind i husholdningsfilm og stilles på køl i 15-30 minutter. Bagefter er smørdejen klar til at blive bagt til sprøde smørkiks, blive samlet med en god hindbærmarmelade, toppet med tyk glasur og pyntet med enten tivolidrys eller frystørrede hindbær og finthakkede pistacienødder.
Skal du ikke spise dem alle, kan du nøjes med at samle de hindbærsnitter du skal bruge. Resten af smørkiksene opbevares i en beholder med tætsluttede låg.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!