Hindbærsnitter

De her er slet ikke til at stå for: Friske og fristende hindbærsnitter.

I dag får du opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, hvor sprødhed fra mørdejskiksene og et frisk twist fra de frysetørrede hindbær, gir den perfekte lille mundfuld.

Jeg er ellers mest til de lækre amerikanske chokolate chip cookies, men de her hindbærsnitter gir nu de elskede cookies hård konkurrence.

Nem opskrift på sprøde hjemmelavede hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på klassiske og lækre hindbærsnitter med sprøde mørdejskiks, hindbærsyltetøj, glasur og frisk topping med frysetørrede hindbær og pistacienødder.
Pak dem godt ned i en lufttæt beholder, så kan de holde 3-4 dage ved stuetemperatur eller saml kun de hindbærsnitter, som du skal bruge og opbevar de sprøde kiks i en lufttæt beholder indtil de skal bruges.
Tip: Prøv at udskifte hindbærmarmelade med anden syltetøj f.eks. solbær, brombær eller boysenbær.
De frysetørrede hindbær kan naturligvis udskiftes med tivolidrys lige som formen kan ændres, hvis du foretrækker dem rektangulære.
Antal: 18 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Ingredienser til mørdej (smørdej)

 • 325 gram hvedemel
 • 100 gram flormelis
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1.5 tsk bagepulver
 • 1 nip fint salt
 • 200 gram koldt smør skåret i tern
 • ¾ dl koldt vand

Derudover skal du bruge:

 • Tyk glasur (flormelis og kogende vand)
 • Hindbærmarmelade af god kvalitet
 • Frysetørrede hindbær og fintsnittede pistacienødder

Instruktioner

 • Sådan laver du dine egne hindbærsnitter - nem og hurtig opskrift
 • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, læg smørret ned i blandingen og ælt hurtigt dejen sammen, så den får konsistens som parmesan. Herefter tilføjes vandet og dejen æltes smidig og glat.
  Tip: Det er vigtigt at både smør og vand er meget koldt og at dejen blot samles. Ellers blir dejen hurtig så klistret, at den blir svær at arbejde med. Oplever du at det sker alligevel, kan du stille den ind i køleskabet et par minutter og fortsættes med at ælte dejen sammen.
 • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
 • Tag halvdejen af dejen ud og lad resten blive på køl. På den måde forbliver den kold og er meget lettere at arbejde med.
 • Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse.
 • Brug f.eks. udstiksforme til at udstikke cirkler af dejen. Jeg har brugt en størrelse på 8 cm i diameter. Husk at du skal bruge to cirkler pr. hindbærsnitte.
 • Læg de udstukne stykker dej over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 200 grader (over- og undervarme).
  Jeg foretrækker smørkiksene gyldne og en smule sprøde, så jeg har bagt dem et par minutter ekstra. Andre foretrækker dem lyse og en smule halvbagte.
 • Lad smørkiksene køle helt af før bundene smøres med en god hindbærmarmelade, toppene smøres med tyk glasur, der straks pyntes med frysetørrede hindbær og finthakkede pistacienødder eller tivolidrys.
 • Læg toppen oven på bunden og nyd dem!
  Nem opskrift på sprøde hindbærsnitter
 • Opbevares hindbærsnitterne i en lufttæt beholder ved styetemperatur, kan de holde sig et par dage. Men foretrækker du dem sprøde, så nøjes med at samle dem lige før de skal serveres. Smørkiksene opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
 • Tip: Prøv at udskifte hindbærsyltetøjet med anden syltetøj som f.eks. solbær, brombær eller boysenbær.

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt omkring opskriften

Ofte laves hindbærsnitter som aflange eller trekantede kager, men jeg foretrækker dem i mindre og mere delikate størrelser. Derfor har jeg lavet dem runde med udstiksringe. Foretrækker du den klassiske form, så er det slet ikke noget problem og vil du prøve de runde, men har du ikke lige udstiksringe, så kan du blot rulle mørdejen til en lang pølse i den ønskede tykkelse og så skære den i 2-3 mm tykke skiver, før du bager dem.

Mørdej eller smørdej, som den også kaldes, er både nem og hurtig at lave, for du skal blot blande alle de tørre ingredienser i en skål og så nulre det kolde smør ind indtil det får konsistensen som parmesan. Herefter samles dejen hurtigt med en smule vand. Nu skal dejen pakkes ind i husholdningsfilm og stilles på køl i 15-30 minutter. Bagefter er smørdejen klar til at blive bagt til sprøde smørkiks, blive samlet med en god hindbærmarmelade, toppet med tyk glasur og pyntet med enten tivolidrys eller frystørrede hindbær og finthakkede pistacienødder.

Skal du ikke spise dem alle, kan du nøjes med at samle de hindbærsnitter du skal bruge. Resten af smørkiksene opbevares i en beholder med tætsluttede låg.

Nem opskrift på sprøde hindbærsnitter

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments