Opskrift på lækre grillspyd med kylling, grønt og ruccola pesto
Grillspyd eller som her – kyllingespyd, er både nem, hurtig og lækker mad, der på ingen tid kan være klar og som derfor passer både til hverdagen og i week-enden. Derudover er det nemt at variere grillspyd både med forskelligt kød og grønt. Så ofte bruger jeg dem også til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.
Grillspyd med kylling og grøntsager med ruccola pesto
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 8 stk træ grillspyd
- 400 gram kylling- eller kalkunbryst skåret i mundrette stykker
- Lidt olivenolie
- 2 tsk Rotisserie Chicken Rub eller en hjemmelavet krydderiblanding af: tørret timian og oregano, hvidløg, løgpulver og evt lidt friskrevet citronskal
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stk rødløg skåret i store både
- 1 stk rød peberfrugt – uden kernehus og skåret i mundrette tern
- 1 stk gul eller orange peberfrugt – uden kernehus og skåret i mundrette tern
- lidt grøn pesto (Har du prøvet min ruccola pesto? Den passer perfekt til kalkun grillspyd)
Lyst til at lave ruccola pesto…? Så skal du bruge:
- 1.5 dl olivenolie af god kvalitet
- 2 håndfulde ruccolablade
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- 2 fed hvidløg
- ¾ dl friskrevet parmesan
- ¾ dl pinjekerner (tørristes et par minutter på en pande) (Alternativt kan du bruge: Græskarkerner, cashewnødder, mandler eller solsikkekerner)
- Lidt fintrevet citronskal og lidt af saften til at smage til med
- 1 spsk flydende honning
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Forslag til tilbehør:
- 1 portion ovnbagte parmesan kartofler
- 1 portion blandet grøn salat
- Lidt af den lækre ruccola pesto
Instruktioner
- Har du tid, så lav marinaden ved at røre olien op med krydderierne og læg kalkunkødet til marinering nogle timer på køl.Har du ikke tid, så samler du spyddene ved at fordele kylling/kalkun og grøntsager på grillspyd.Tip: Bruger du spyd af træ, så læg dem i lidt vand nogle minutter forinden. Så slipper du for at de brænder.
- Lav ruccola pestoen ved at blende alle ingredienser UNDTAGEN olivenolie til en grov konsistens. Først herefter rører du olivenolien i. Smag til med friskrevet citronskal, citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
- Varm grillen eller grillpanden op til medium varme.Læg grillespyddene på og pensl med marinaden. Vend grillspyddene hyppigt og pensl ved hver vending, så de ikke brænder fast.Grill til kylling/kalkunkødet er gennemstegt (det skal være hvidt inden i).
- Løft de færdige kalkunspyd over på et serveringsfad og dryp lidt af den lækre ruccola pesto henover. Resten af pestoen stille med ind på bordet.Server med blandet salat og f.eks. lækre ovnbagte parmesan kartofler eller kartoffelsalat med ruccola pesto (så kan du nøjes med at lave ruccolapestoen en gang)
- Rigtig god fornøjelse!
Tip til opskriften
I dag har jeg lavet kyllingespyd fordi jeg havde et par stykker kylling liggende på køl, men det kunne lige så godt have været kalkun, gris eller oksekød. Og grøntsagerne, der er forskelligfarvede peberfrugter og rødløg, kan også varieres med både squash, champignoner, grønne asparges eller hvad der lige trænger til at blive brugt fra grøntsagsskuffen.
Som et virkelig lækkert tilbehør, kan jeg anbefale ovnbagte parmesan kartofler. De er både lette og hurtige at lave – og et perfekt tilbehør sammen med en blandet grøn salat. Og så er det altid lækkert med et godt stykke brød og lidt hvidløgssmør til.
Marinade til grillspyd /kyllingespyd
Har du tid, så læg gerne kødet, der er skåret i mundrette bidder, i en marinade et par timer før tilberedning. Jo længere tid, jo mere trænger smagen ned i kødet.
Jeg holder meget af at lave dip og marinader med krydderiblends fra EpicSpice. Det er tørrede krydderier, der også kan bruges som rubs, og som har en helt fantastisk smag. De kan blandes op i enten et surmælksprodukt som creme fraiche eller græsk yoghurt eller som her, hvor jeg har lavet en marinade med en god olivenolie og lidt Rotisserie Chicken Rub.
Jeg havde ikke tid til at lade kyllingekødet trække i marinaden, men der er så meget smag i krydderiblendet, at det alligevel gir dejlig smag til grillspyddene. Jeg pensler grillspyddene nogle gange under tilberedningen.
Har du ikke lige det pågældende krydderiblend, kan du sagtens lave din egen marinade af lidt god olivenolie, friske eller tørrede krydderier som timian og oregano, lidt løgpulver, hvidløg og måske lidt friskrevet økologisk citronskal.