Den lækreste snack ever!
Sprøde, friterede løgringe serveret med en varm og spicy cheese dip – absolut ikke her man skal ud i kalorietælling, men jeg siger dig. De er hver en kalorie værd!
Jeg bruger en øldej eller beer batter, som simpelthen bare er suveræn, når vi taler om friturestagning af fisk, skaldyr og grøntsager. Englænderne bruger beer batter Den er tilsat bagepulver som gør at dejen “puffer” og blir lækker og luftig.
Friterede løgringe med hot cheese dip
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til de friterede løgringe:
- 4-5 store gule løg skåret i skiver, så du får nogle flotte løgringe
- 33 cl øl – bare helt alm øl og endelig ikke hvidtøl
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk flagesalt (både til dejen og et drys ovenpå de færdige løgringe)
- lidt chipotle chili (alt efter hvor hot den skal være)
- 1 tsk bagepulver
- 1 ltr Fritureolie
Det skal du bruge til hot cheese dip:
- 1 spsk smør
- ½ spsk hvedemel
- 1.25 dl minimælk
- ½ tsk røget paprika
- Lidt chipotle chili
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 2 håndfulde rød cheddar – groftrevet
- 1 håndfuld parmesan – groftrevet
- ½ spsk pizza seasoning fra Epic Spice (som pynt på den færdige sauce – kan udelades)
- Lidt fintsnittede friske krydderurter – jeg brugte lidt frisk basilikum (som pynt på den færdige sauce)
Instruktioner
Sådan laver du beer batter:
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk herefter øl ind i dejen, så den får en lind og ikke alt for tynd konsistens. Det skal være sådan at dejen kan hænge ved løgringene.
- Varm olien op i din friture eller en tykbundet gryde med høje kanter. Brug evt et termometer, der bør vise ca 180 grader.
- Skil løgskiver ad, så du får fine ringe. Dyp dem en efter en i dejen og herefter over i den varme olie. Lad dem fritere til de får en fin gylden og sprød overflade.TIP: Undgå at overlæsse frituregryden, da løgringene så vil "smelte" sammen og olien nedkøles.
- Læg de færdige løgringe over på et stykke køkkenpapir indtil de skal serveres.
Sådan laver du hot cheese dip:
- Du laver først en opbagning ved at smelte smørret og herefter røre hvedelemel i. Pisk mælken nu ind i opbagningen.
- Tilføj den revne ost og rør konstant, så den ikke sætter sig på bunden
- Smag til med krydderier og juster her hvor HOT du ønsker din ostesauce skal være.
- Server den rygende varm med et lille drys krydderi og fintsnittede krydderurter som f.eks. basilikum eller bredbladet persille
Hot cheese dip
Hot både fordi den serveres varm og fordi den er ret spicy. Du vælger selvfølgelig selv hvor spicy den skal være, så ingen grund til panik, hvis du foretrækker en mildere form for cheese dip.
Og så er der vist ikke andet, end at ønske dig rigtig god fornøjelse med opskriften. Den kommer her nedenfor!