6dlpiskefløde (eller madlavningsfløde eller vegansk alternativ)
friskrevet muskatnød(tilsmagning)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
2kvistefrisk timian som drys på den færdige ret
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
Find et rundt ildfast fad eller jernpande med en diameter på 24-26 cm. Har du ikke et rundt fad, kan du bruge et firkantet fad. Smør det grundigt med halvdelen af smørret.
Vask kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern. Alternativt skærer du dem med en skarp kniv. Læg kartoffelskiverne i "tårne" eller bunker. Jeg foretrækker at bevare skrællen, men er den meget dårlig må du skrælle kartoflerne inden du skærer dem i skiver.
1500 g bagekartofler
Læg kartoffeltårnene ned i fadet/panden, så de står oprejst side om side.
I en skål blandes fløden med det fintrevet skalotteløg, knust hvidløg og smag den til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan du rive en god håndfuld parmesan ned i flødeblandingen.