Flødekartofler med ricotta og ost
Vi er vilde med kartofler og især flødekartofler, står højt på familiens hitliste.
Ofte laver jeg de meget populære sprøde flødekartofler. Men i dag, har jeg lavet en mere ostet variant, hvor jeg har blandet fløden med ricotta og revet cheddarost. Det gir en virkelig dejlig smag!
Er du vild med flødekartofler, så vil du måske også have lyst til at prøve opskriften på Flødekartofler med Pikantost.
Flødekartofler med ricotta-ostecreme
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 4 stk æg str L
- 1.5 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
- 250 g ricotta
- 2 håndfulde friskerevet rød cheddar eller anden ost, der kan smelte
- 2 fed knust hvidløg
- salt (tilsmagning)
- friskkværnet peber (tilsmagning)
- ¼ tsk stødt muskat
- ½ tsk timian
- ½ tsk orenago
- Evt 1 stilk salvie – til pynt på den færdige kage (Du kan også drysse frisk timian eller oregano ovenppå.)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Vask kartoflerne og snit dem i tynde skiver. Jeg skræller kun kartoflerne hvis det er absolut nødvendigt.
- I en stor skål piskes æg sammen med piskefløde. Vend ricotta, revet ost, knust hvidløg og krydderier i og hæld derefter de tynde kartoffelskiver ned i massen.
- Vend det hele grundigt rundt, så æggemassen kommer godt omkring kartoffelskiverne.
- Jeg bruger en springform med variabel størrelse, som jeg forer med bagepapir.
- Hæld kartoffelmassen ned i formen og jævn overfladen lidt ud, men undlad at presse kartoflerne for hårdt sammen.
- Bag kartoffelkagen i den varme ovn mellem 50 og 60 minutter. Bagetiden afhænger meget af din ovn og hvor høj du laver din kartoffelkage. Prik i den med en kødnål og tag den færdige kartoffelkage ud af ovnen, når nålen ikke møder modstand.
- Lad gerne kartoffelkagen stå lidt for at "samle sig" inden du serverer den. Skal den være ekstra fin, kan du lægge nogle friske salvieblade på eller give den et fint drys med frisk timian eller oregano.