Flødekartofler med ricotta og ost

Flødekartofler med ricotta og ost

Vi er vilde med kartofler og især flødekartofler, står højt på familiens hitliste.

Ofte laver jeg de meget populære sprøde flødekartofler. Men i dag, har jeg lavet en mere ostet variant, hvor jeg har blandet fløden med ricotta og revet cheddarost. Det gir en virkelig dejlig smag!

Er du vild med flødekartofler, så vil du måske også have lyst til at prøve opskriften på Flødekartofler med Pikantost.

Flødekartofler med ricotta-ostecreme

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på hjemmelavede Flødekartofler med ricotta og ost – Lækkert twist på de klassiske flødestuvede kartofler.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 4 stk æg str L
  • 1.5 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 250 g ricotta
  • 2 håndfulde friskerevet rød cheddar eller anden ost, der kan smelte
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt (tilsmagning)
  • friskkværnet peber (tilsmagning)
  • ¼ tsk stødt muskat
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk orenago
  • Evt 1 stilk salvie – til pynt på den færdige kage (Du kan også drysse frisk timian eller oregano ovenppå.)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Vask kartoflerne og snit dem i tynde skiver. Jeg skræller kun kartoflerne hvis det er absolut nødvendigt.
  • I en stor skål piskes æg sammen med piskefløde. Vend ricotta, revet ost, knust hvidløg og krydderier i og hæld derefter de tynde kartoffelskiver ned i massen.
  • Vend det hele grundigt rundt, så æggemassen kommer godt omkring kartoffelskiverne.
  • Jeg bruger en springform med variabel størrelse, som jeg forer med bagepapir.
  • Hæld kartoffelmassen ned i formen og jævn overfladen lidt ud, men undlad at presse kartoflerne for hårdt sammen.
  • Bag kartoffelkagen i den varme ovn mellem 50 og 60 minutter. Bagetiden afhænger meget af din ovn og hvor høj du laver din kartoffelkage. Prik i den med en kødnål og tag den færdige kartoffelkage ud af ovnen, når nålen ikke møder modstand.
  • Lad gerne kartoffelkagen stå lidt for at "samle sig" inden du serverer den. Skal den være ekstra fin, kan du lægge nogle friske salvieblade på eller give den et fint drys med frisk timian eller oregano.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Andre opskrifter på flødekartofler

Flødekartofler med mornaysauce
Cremede og lækre flødekartofler med nem mornaysauce.
Se opskriften her
Opskrift på cremede flødekartofler med mornaysauce
Flødekartofler med Pikantost
Et lækkert alternativ til de klassiske flødekartofler: Cremede og lækre flødekartofler med skøn smag af Pikantost.
Se opskriften her
Flødekartofler
Flødekartofler
Her får du min bedste opskrift på de bedste hjemmelavede flødebagte kartofler, der altid er et hit både til hverdag og fest.
Se opskriften her
Lækre flødekartofler med sprøde kanter.
Flødeostekartofler - opskrift på flødekartofler med ricotta og ostecreme
Nem opskrift på de lækre flødekartofler med ricotta-oste-creme

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments