Flammkuchen med grønne asparges og bacon

Tarte Flambée med asparges og bacon

Flammkuchen eller Tarte Flambée, som den også kaldes, er en tysk-fransk specialitet, der mest af alt ligner en pizza.

Traditionel flammkuchen er helt enkelt med creme fraiche, løg og bacon. Jeg har tilladt mig at ændre lidt på traditionen og tilføjet friske grønne asparges. 

Flammkuchen med grønne asparges

Vær den første til at vurdere!
Skøn flammkuchen med creme fraichecreme, løg, bacon og grønne asparges.
Opskriften svarer til 1 stor eller 4 mindre
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:

  • 3 dl vand
  • 100 gram Tipo 00
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt eller fint salt

Til topping

  • 1 bæger creme fraiche (500 gram) gerne 38%
  • 1 tsk tørret krydderi f.eks. oregano, timian, løgpulver
  • 1 fed knust hvidløg
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber (til at smage cremen til med)
  • 200 gram bacon af rigtig god kvalitet – skåret i tern
  • 2 stk gule løg (kan også være rødløg)
  • ½ bundt grønne asparges
  • Evt. 1 håndfuld friskrevet parmesan eller mozzarella
  • Lidt frisk timian som drys ved servering

Instruktioner

  • OVN: Tænd ovnen på max temperatur og læg en bagesten ind så den varmer op sammen med ovnen. Husk: Hvis du bruger en tung bagesten har den længere opvarmningstid end selve ovnen. Derfor bør du mindst vente 30 minutter inden du bager den første pizza.
    GASGRILL: Jeg laver mine pizza på gasgrillen. Her bruger jeg en pizzaplade af glas. Den vejer næsten ingenting, fungerer perfekt og så kan den komme i opvaskemaskinen.
    Gasgrillen varmes op til 260 grader og bruger du en glasplade varmes den op sammen med grillen/ovnen.
  • Start med at røre dejen sammen. Jeg bruger røremaskine og blander de to typer med med bagepulver.
    Hæld vand, salt og olie i skålen og rør herefter mel/bagepulver i lidt efter lidt. Sørge for at dejen køres helt lind og glat.
    Lad den hvile nogle minutter imens du klargør fyldet.
  • Rør creme fraiche med krydderier og smag til med flagesalt og friskkværnet peber
  • Snit de grønne asparges midt igennem – vil du lave en traditionel flammkuchen skal du undlade de grønne asparges.
  • Snit bacon i tern og skær løgene i tynde skiver
  • Drys godt med durummel ud på bordet og del dejen i 4 nogenlunde lige store dele.
    Rul den første kugle ud meget tyndt ud og smør den med creme fraicheblandingen. Fordel løg og bacon henover og top med grønne asparges og evt lidt friskrevet mozzarella eller parmesan.
    Men altså, hvis du vil lave en traditionel flammkuchen skal der ingen grønne asparges og ost på.
  • Husk at bage 1 ad gangen!
    Løft flammkuchen over på pizzastenen vha pizzaspade.
    Bagetid ca 10 minutter – husk at ovne/grill varmer meget forskelligt, så bagetiden er kun vejledende. Hold godt øje med at de ikke får for meget.
    Drys med frisk timian lige før servering
  • Server gerne med en dejlig grøn salat evt med resterne af de grønne asparges.
    Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Den skulle efter sigende være blevet brugt af de tyske bagere til at vurdere ovnens temperatur. De rullede dejen meget tyndt ud og smurte creme fraiche på og ud fra, hvornår dejen begyndte at boble, kunne de bestemme ovnens temperatur. Om det er en vandrehistorie ved jeg ikke, men uanset hvad, så er flammkuchen en fantastisk spise.

Dej uden gær…

Ud over at den traditionelle tomatsauce er skiftet ud med creme fraiche, er der også et andet kendetegn ved flammkuchen. Dejen rulles meget tyndt ud – og så indeholder den igen gær.

Derfor skal en flammkuchendej heller ikke hæve, men blot hvile nogle minutter. Det er ideelt, når man pludselig får lyst til noget virkelig lækkert og det gerne må gå lidt hurtigt med at få maden klar. Med flammkuchen, kan du have maden klar på 40 minutter!

Traditionelt eller lidt ekstra…

Traditionelt skal en flammkuchen blot smøres med creme fraiche og toppes med løg og bacon – and that’s it.

Meeen altså, jeg synes nu godt, der kan tilføjes lidt ekstra fyld ligesom jeg også spicer creme fraichen lidt op. Foretrækker du din flammkuchen helt traditionelt, så gør du bare det.

Forslag til ekstra fyld:

  • Grønne asparges
  • Rødløg
  • Oliven
  • Kartoffelskiver
  • Champignoner
  • cherrytomater
  • Basilikum
  • Rosmarin
  • Grøn chili
  • Seranoskinke
  • Scorizo
  • Hakket oksekød
  • Kylling
  • Oste: Mozzarella, gruyere, burrata, parmesan

Og sikkert meget mere, kun fantasien sætter grænser.

Er du vild med flammkuchen og hvid pizza…..?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Kartoffelpizza

Tortilla pizza med skinke

Tortilla pizza

Pizza med ostecreme og krydrede tomater

Pizza med grønne asparges

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments