Butternut med indbagt æg

Skønne butternut-reder fyldt med æg og parmesan…..

En virkelig lækkerbisken til enten morgenmad eller frokost, når du vil forkæle dig selv og dem du holder af. Ja ind imellem laver jeg dem faktisk også som et let aftensmåltid, hvor jeg så laver en stor og fyldig salat til.

Normalt skræller jeg ikke min butternut, når den f.eks. skal bruges i supper eller gryderetter, men lige her gør jeg det simpelthen fordi min spi ikke kan tygge sig igennem den lidt kraftige skræl. Derudover tænker jeg også, at det vil blive vanskeligt at få skrællen mør på samme tid som ægget….ja, jeg vil anbefale dig, at du skræller den, bare for en sikkerheds skyld.

Når du har lavet spiralerne, skal de IKKE koges eller steges. Du former dem direkte på bagepladen med bagepapir. Laver du helt almindelige spiraler, vil butternutten være lækker og blød på samme tid som æggene er færdige.

Jeg beregner 2 reder pr. person og så serverer jeg en 1/2 avocado, lidt grønt pynter med lidt chilimayo og hvide sesamfrø. Som tilbehør til æggerederne kan du vælge både en ketchup eller endnu bedre en sød chilisauce.

Det bruger jeg:

 • Et stykke skrællet butternut
 • 1 æg pr. rede
 • Friskrevet parmesan
 • Evt. hvid sesam
 • Evt. ketchup eller sød chilisauce

Sådan gør jeg:

 1. Skræl butternutten og lav spiraler med din spiralizer.
 2. Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
 3. Form reder af butternutspiralerne
 4. Slå et æg ud i hver rede
 5. Riv lidt parmesan henover
 6. Bag i ovnen ca 15-20 minutter indtil hviderne er stivet
 7. Tag rederne ud af ovnen og riv lidt ekstra parmesan henover
 8. Server sammen med ketchup eller sød chilisauce

Velbekomme

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments