Lækkert alternativ…
Jeg har altid været vild med bearnaise sauce, og den her kan jeg oven i købet nyde med god samvittighed. Den er lavet med en basis af blomkål, så den er et alternativ til den klassiske bearnaise – og jeg er sikker på, at du vil blive positivt overrasket!
Blomkålsbearnaise
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk lille blomkålshoved – ca 250 gram brækket i mindre buketter
- 4 stk æggeblommer
- 125 gram smør
- 1 tsk gurkemeje (kan udelades, men giver saucen en rigtig flot farve)
- 3-4 tsk bearnaise-essens
- 1 lille håndfuld frisk esdragon – fintsnittet (Du kan også anvende tørret esdragon – prøv dig frem med hvor meget der skal i.)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Smelt smørret i en lille kasserolle.
- Blend blomkålen med en stavblender til den får en jævn og ensartet konsistens
- Imens du blender tilsætter du æggeblommerne, der piskes grundigt ud i blomkålen.
- Tilføj nu lidt efter lidt det smeltede smør under stadig piskning.
- Tilføj nu lidt bearnaiseessens, flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet esdragon.Blend igen og smag til. Juster med ekstra bearnaiseessens og krydderier efter smag og behag.
- TIP: Blomkålsbearnaise smager skønt som kold dressing på dine salater.
Hører du til dem, der lige som jeg, synes at en ægte bearnaise er lige lidt for fed til andet end ved helt særlige lejligheder og en færdiglavet ikke er helt så lækker, så skulle du virkelig prøve en blomkåls bearnaise.
Den smager virkelig dejligt – og absolut IKKE af blomkål. Den er hurtigt og meget nem at lave – og så smager den skønt dagen efter f.eks. som dressing på dine salater.
Måske du har lyst til at prøve den sammen med en langtidsstegt roastbeef – det er altså virkelig lækkert!
Rigtig god fornøjelse!