Sauce Blanquette

Sauce Blanquette er en klassisk fransk sauce, der ofte serveres til fjerkræ, fisk eller grøntsager. Saucen er meget nem at lave og er kendt for sin cremede og delikate smag.

Saucn laves på en base af æg, smør og bouillon. Den har en lys farve eller som her grøn, fordi jeg har blendet saucen med friske krydderurter.

Prøv den til dampede hvide asparges, fisk eller fjerkræ.

Nem opskrift på Sauce Blanquette

Sauce Blanquette

Vær den første til at vurdere!
Cremet og lækker fransk sauce på en base af æg, smør og bouillon. Perfekt som tilbehør til fjerkræ, fisk og grøntsager.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 dl god hønsefond eller bouillon
  • 150 gram smør
  • 1 stk æg
  • 2 stk æggeblommer
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk citronsaft (Alternativt: Hyldeblomsteddike)
  • Evt. Lidt friske krydderurter f.eks. esdragon (Hvis du ønsker en helt lys sauce, undlader du de friske krydderurter.)

Instruktioner

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilføj herefter bouillon.
    Sluk for varmen og lad blandingen køle en smule af.
  • Kom det hele æg, de 2 æggeblommer, citronsaft og evt de friske krydderurter i et blenderglas og blend med en stavblender.
  • Tilføj nu lidt efter lidt den smeltede smør imens du stadig kører med stavblenderen. Fortsæt indtil det sidste smør er indarbejdet i saucen.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og varm den forsigtigt igennem under konstant piskning. Saucen får nu en tykkere og mere cremet konsistens.
    PAS PÅ! Saucen må IKKE koge, så skiller den.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber og juster evt med ekstra citronsaft, hvis det er nødvendigt.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments