Sprød tortilla fyldt med smeltende ost og kylling
Jeg er vild med mexicansk mad!
Kombinationen af de sprøde tortillas og den flydende varme cheddar, pulled chicken og friske salsa er simpelthen bare fantastisk. Disse banditter kan du bruge til hurtig aftensmad, snack med en kold øl eller til frokost, når det skal være ekstra lækkert.
Quesadillas med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 6 stk store tortillas (2 tortillas pr person) (Vælg evt dem med det laveste kulhydratindhold)
- 300 gram fintrevet rød cheddar (Køb gerne en ost i hel form og riv den selv)
- 600-700 gram færdiglavet pulled chicken eller stegte kyllinge inderfilet skåret i tynde skiver
- 3 stk alm tomater – godt modne skÃ¥ret i smÃ¥ stykker
- 1 stk rødløg – fintsnittet
- 2 fed knust hvidløg
- ½ tsk flagesalt
- Lidt friskkværnet peber
- 1 håndfuld stor håndfuld fintsnittet basilikum (frisk)
- Lidt saft af 1/2 citron
- 2 spsk olivenolie
Instruktioner
- Start med at lave salsaen:
- Finthakkede tomater, knust hvidløg, fintsnittet rødløg, fintsnittede basilikumsblade, flagesalt, citronsaft, olie og friskkværnet peber vendes sammen – lade den trække lidt, hvorved der trækker vand/saft ud af tomaterne. Tryk med en gaffel pÃ¥ salsaen og hæld alt overskyende væde fra. Smag den tilSÃ¥ er salsaen klar.
- Har du ikke pulled chicken kan du sagtens bruge stegt kyllingefilet eller kyllingebryst
- Læg en smule revet cheddar på den ene halvdel af tortillaen (se foto) og fordel lidt kylling over og lidt salsa og slut med et nyt drys ost
- Fold den anden halvdel henover så du har en "halvmåne"
- Læg den på en tør, varm pande (middelvarm) og tryk den lidt med en paletkniv. Når den er gylden vendes den og når den er gylden på begge sider, tages den af varmen
- Fortsæt med de sidste tortillas og slut med at skære dem i håndterbare stykker og server mens de stadig er lune.
- Server gerne sammen med en stor skål blandet salat og lidt avocadocreme af avocado du blender med lidt creme fraiche, knust hvidløg, citronsaft, salt og friskkværnet peber eller blot en helt plain creme fraiche.
Pulled chicken:
Jeg har altid pulled chicken i fryseren og derfor er det super nem aftensmad og jeg vil også klart anbefale dig at lave en stor portion pulled chicken, som du fryser ned i mindre portioner. Du finder opskriften HER.
Har du ikke lige pulled chicken i fryseren, så fortvivl ikke. Du kan sagtens lave disse quesadillas med f.eks. stegt kyllinge-inderfilet eller kyllingebryst der skæres i stykker.
Til dig der spiser lchf/keto:
Spiser du lchf/keto skal du være obs på kulhydratindholdet i færdige tortillas. Jeg vælger den med det absolut laveste kulhydratindhold og spiser max 1 tortilla med ekstra fyld i og en stor portion blandet grøn salat til.
Tilbehør:
Jeg serverer altid salater til vores mad og tilbehøret ville være en avocado creme, der helt enkelt laves ved at blende 1 avocado med 1-2 spsk creme fraiche, knust hvidløg, lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
Du kan ogsÃ¥ vælge at servere en skÃ¥l creme fraiche, hvor du drysser lidt flageasalt og friskkværnet peber henover – sÃ¥ bliver det ikke lettere.
Salsaen:
Jeg laver salsaen selv fordi jeg elsker den friske basilikum, der spiller så godt sammen med kyllingen og den fede ost. Den er lynhurtigt lavet, men skal gerne lige stå og trække et kvarters tid, så den smider noget væde. Den væde skal hældes fra, så dine quesadillas ikke bliver våde.
Skal det gå hurtigt og har du en salsa på glas stående i køleskabet, kan du sagtens bruge den i stedet for.
Rigtig god fornøjelse