Nem og hurtig hverdagsmad
Dagens opskrift med nudler, marineret oksekød og grønt er både hurtig, nem og enormt lækker. Den lækre smag skyldes dels de dejlige grøntsager, men især marinaden, der med friskrevet ingefær, soja og hvidløg gir både kød og sauce den lækreste asiatiske smag.
Wok med nudler, marineret oksekød og grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til marinaden:
- 1 stk lime – saften heraf
- 1 dl sojasauce
- 1 spsk olivenolie
- ½ dl ketjap manis
- 1-2 spsk friskrevet ingefær
- 2 fed hvidløg – knuste
- 2 tsk sukker
- 1/2-1 stk rød chili uden kerner – fintsnittet
Derudover skal du bruge:
- Lidt olivenolie til at stege i
- 500 gram oksekød skåret i tynde strimler – f.eks. flank steak
- 3 stk gulerødder skåret i tynde strimler
- 1 lille broccoli skåret i tynde lange strimler
- 1 stor rød snackpeber skåret i lange strimler
- 400 gram nudler kogt efter anvisning på posen – plus kogevandet
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Topping;
- 2 stk forårsløg – fintsnittede
- Lidt Peanuts
- Lidt bredbladet persille – kan udelades
Instruktioner
- Start med at marinere kødet – gerne dagen før eller mindst 2-3 timer inden det skal bruges.Marinaden laves ganske enkelt ved at røre alle ingredienserne sammen. Smag til med frisk chili og friskrevet ingefær.
- Sæt en gryde vand over og kog nudlerne efter anvisning på posen. Hæld vandet fra og husk at gemme det til saucen.
- Varm lidt olivenolie op i en wok eller pande med høje kanter og lynsteg det marinerede oksekød. Gem marinaden, da den skal bruges som sauce. Når kødet har fået stegeskorpe skubbes det lidt ud til side eller lægges over på en tallerken og herefter tilsættes først gulerødder og broccoli, der skal stege nogle minutter.
- Tilføj herefter rød snackpeber og lad dem stege med et minut eller to før du tilføjer marinaden, som kødet har marineret i.
- Løft de kogte nudler over i wok'en og rør det hele godt rundt. Blir retten for tør, tilføjer du noget af kogevandet fra de kogte nudler. Retten skal være lidt våd og saftig.
- Slut af med at drysse fintsnittede forårsløg henover og måske lidt bredbladet persille.Ved servering kan du stille en lille skål med saltede peanuts med ind på bordet.
- Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge mig på Instagram – så holder du dig altid opdateret med alt det nye herinde på bloggen.Klik på det direkte link her: https://www.instagram.com/majspassion
Jeg anbefaler at bruge wok til de her asiatiske retter. Snit grøntsager og kød i tynde strimler, så skal de blot lynsteges ved høj varme og du har på ingen tid et lækkert måltid med perfekt stegt kød og grøntsager klar.
Har du ikke lige en wok, så vil jeg anbefale dig at sætte den på din ønskeliste – og indtil da, så fortvivl ikke. Du kan sagtens lave opskrifterne i en almindelig pande med høje kanter.
Vild med asiatisk mad…?
Vi er vilde med den asiatisk- inspireret mad, der med masser af grøntsager og den dejlige smag går rent ind hos både store og små.
Er du også vild med de asiatisk-inspirerede retter, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter. Derfor får du her nedenfor nogle direkte links, du måske vil afprøve. Ellers kan du nemt finde dem ved at skrive enten asiatisk eller thai i søgefeltet.
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt