Thai Beef Salad
Nem og lækker thai-inspireret måltidssalat med lynstegt oksekød, sprøde grøntsager og en spicy dressing med lime og frisk ingefær.
Til Thai Beef Salad foretrækker jeg enten flanksteak eller ribeye og altid dansk kød af god kvalitet, så det er mørt og lækkert. Har jeg tid, marinerer jeg det en time eller to inden jeg lynsteger det. Har du travlt, kan du sagtens springe marinaden over, og så blot krydre kødet lidt ekstra under tilberedningen.
Salaten er både nem og meget hurtig at lave og egner sig rigtig godt som en dele-salat til to, hvor den fungerer som et komplet måltid til to evt med lidt lækkert brød ved siden af.
Thai Beef Salad
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til dressing/marinade:
- 2 stk Økologisk lime – saften heraf
- 1 tsk fintrevet skal af lime
- 1 spsk flydende honning eller brun farin
- 2 spsk olivenolie af god kvalitet
- 1 tsk friskrevet ingefær – gerne mere alt efter smag og behag
- 1-2 fed hvidløg – knust
- 1 nip chiliflager
- Lidt Siracha sauce til at smage til med
- Lidt Fish sauce til at smage til med
Det skal du bruge til selve salaten:
- 1 stk flanksteak på ca 250 gram
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Lidt smør eller olivenolie til at stege i
- 2 små hjertesalat plukket i mindre stykker
- ½ stk agurk skåret i skiver
- 1 håndfuld cherrytomater skåret i halve
- 1 stk rødløg skåret i tynde både
- 3 stk forårsløg – fintsnittede
- ½ håndfuld peanuts
- ½ håndfuld frisk mynte
Instruktioner
- Pisk ingredienserne til dressingen grundigt sammen og smag den til med siracha sauce og fish sauce, salt og friskkværnet peber. På den måde, kan du selv regulere hvor stærk dressingen/marinaden skal være.Har du tid, kan du bruge halvedelen af dressingen til at marinere kødet i, ellers bruger du den blot som dressing til den færdige salat.Hvis du vælger at marinere kødet, så lad gerne marinaden virke 30 minutter.
- Steg flanksteaken i smør på en varm pande. Jeg kan bedst li den medium rare, så alt efter kødets tykkelse, får den 4 minutter på hver side. Lad stegen hvile 5 minutter (UDEN at dække den til) inden du skærer den i tynde strimler. HUSK at skære på tværs af kødets fibre!
- Pluk hjertesalaten i mindre stykker, snit agurk og forårsløg i skiver og halver cherrytomaterne. Skær rødløget i tynde både og fordel strimler af flanksteak henover.Slut af med af dryppe lidt af dressingen henover salaten, krydr med lidt friskkværnet peber og flagesalt og giv et drys peanuts og frisk mynte lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften.
Rigtig god fornøjelse!