1tskfriskrevet ingefær - gerne mere alt efter smag og behag
1-2fedhvidløg - knust
1nipchiliflager
Siracha sauce til at smage til med
Fish sauce til at smage til med
Det skal du bruge til selve salaten:
1flanksteak på ca 250 gram
salt
friskkværnet peber
smør eller olivenolie til at stege i
2småhjertesalat plukket i mindre stykker
½agurk skåret i skiver
1håndfuldcherrytomater skåret i halve
1rødløg skåret i tynde både
3forårsløg - fintsnittede
½håndfuldpeanuts
½håndfuldfrisk mynte
Tilberedning
Pisk ingredienserne til dressingen grundigt sammen og smag den til med siracha sauce og fish sauce, salt og friskkværnet peber. På den måde, kan du selv regulere hvor stærk dressingen/marinaden skal være.Har du tid, kan du bruge halvedelen af dressingen til at marinere kødet i, ellers bruger du den blot som dressing til den færdige salat.Hvis du vælger at marinere kødet, så lad gerne marinaden virke 30 minutter.
Steg flanksteaken i smør på en varm pande. Jeg kan bedst li den medium rare, så alt efter kødets tykkelse, får den 4 minutter på hver side. Lad stegen hvile 5 minutter (UDEN at dække den til) inden du skærer den i tynde strimler. HUSK at skære på tværs af kødets fibre!
Pluk hjertesalaten i mindre stykker, snit agurk og forårsløg i skiver og halver cherrytomaterne. Skær rødløget i tynde både og fordel strimler af flanksteak henover.Slut af med af dryppe lidt af dressingen henover salaten, krydr med lidt friskkværnet peber og flagesalt og giv et drys peanuts og frisk mynte lige før servering.