Ispinde med vandmelon og hindbær

Ispinde med vandmelon og hindbær

Forfriskende, læskende og virkelige lækre – og så indeholder de hverken fløde eller sukker! 

Jeg elsker is, som i virkelig E.L.S.K.E.R is!! Ja faktisk så meget, at jeg gerne spiste dem dagligt sommer som vinter. Men ak, den går jo ikke, for is indeholder alt for meget fedt og sukker.

Disse farverige is indeholder hverken fløde, flødeerstatninger eller hvad det lige hedder, når noget sælges som flødeis uden nogen sinde at ha været i nærheden af fløde. Og så indeholder de heller ikke traditionel sukker. 

Pyha tænker du måske, så må de godt nok være sure og smage af absolut ingenting, men der tar du fejl. De er sødet, men ikke med sukker og du kan selv justere op og ned på sødningen,  alt efter hvordan du foretrækker din is.

Valg af bær/frugt

Det er oplagt at bruge friske bær og frugt, der er i sæson lige netop nu. Men  du kan også sagtens bruge bær fra frost. Det har jeg gjort, for jeg fandt bagest i fryseren nogle poser hindbær fra sidste år – de skal jo bruges!

Derudover bruger jeg meget vandmelon i både drinks og is. Vandmelonens  vandindhold og naturlige sødme passer perfekt lige nu, hvor det er sommer.

Vil du også bruge vandmelon, så husk at udvælge en der virkelig godt moden. Bank på den og den skal lyde hul. Kan du finde en med kun få kerner (kernefri) så gør det. Så slipper du for at pille kernerne ud.  

Du kan selvfølgelig vælge andre frugter end lige hindbær: Solbær smager skønt og så de altid nærværende jordbær. Og så kan vi lige om lidt plukke friske søde brombær – uhh det blir godt!

Is-kit

Jeg bruger et is-kit fra Nicolas Vahé, der leveres i en æske med en bakke til 6 is og så medfølger der 100 træpinde. Den fungerer super godt, men er købt online fordi jeg var for tidligt ude – dengang de fysiske butikker ikke havde opdaget, at det var sommer.  Tænker de fleste butikker på nuværende tidspunkt har flere slags at vælge imellem, så den del skulle være nem at klare.

Vild med is…..?

Er du også vild med is, så er de her opskrifter måske lige noget for dig. Vil du gerne spare på sukkeret, kan du glæde dig over lchf-opskrifterne.

Vaniljeis med jordbærswirl – uden sukker

Vaniljeis med jordbær swirl

Vaniljeis – den klassiske

Ginger beer sorbet

Rosmarin sorbet

Hyldeblomst sorbet

Hindbær-rabarber sorbet

Opskriften på de dejlige ispinde med vandmelon og hindbær kommer her nedenfor. 

Rigtig god fornøjelse!

Ispinde med vandmelon og hindbær

Vær den første til at vurdere!
Læskende og forfriskende is lavet på bær og vandmelon uden tilsat sukker
Antal: 6 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 200 gram frosne hindbær (eller andre bær du foretrækker f.eks. jordbær eller brombær)
  • 200 gram vandmelon (vælge en vandmelon der er godt moden og gerne uden kerner)
  • Lidt vanillepulver
  • 6-8 friske mynteblade
  • 1 stk økologisk lime
  • Lidt Sukrin Gold eller Mamma's Zugar eller lignenede sødning med lavt kulhydrat ((Spiser du sukker, kan du evt søde med honning eller rå rørsukker))
  • 3-4 stykker mørk chokolade gerne 72% eller mere

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Find din blender frem og dine isbakker
  • Pres saften af limefrugten ned i blenderglasset sammen med myntebladene og dit valgte sødemiddel samt vanillepulver
  • Læg derefter vandmelonstykker uden kerner ned i blenderen og kør til en jævn masse
  • Tilsæt først nu de frosne bær - det er mere skånsomt for din maskine
  • Kør igen til en jævn masse
  • smag til og juster på sødning efter behov
  • ønsker du mere limesmag, kan du (hvis du altså bruger økologiske lime) rive skallen på den fine side af rivejernet. Det smager super godt!
  • Fordel massen i dine isbeholder og sæt en pind i - og så ind i fryseren med dem og vente, vente, vente - det er næsten det sværeste.
  • Nyd dem med god samvittighed
  • Lige inden serveringen kan du pynte isene med lidt smeltet mørk chokolade, som du enten dypper toppen i eller som jeg gør, drypper ud over isene - så er de klar til at blive spist
  • Velbekomme!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments