Squash med lækkert fyld
Jeg er vild med squash eller zucchini, som de også kaldes og især når de fyldes med grøntsager, kød og ost og herefter gratineres i ovnen.
Vil du hellere gå den vegetariske vej, kan du sagtens erstatte kødet med enten ekstra grøntsager eller måske lidt kogte fuldkornsris eller bulgur.
Squash med grøntsager, kød og ostegratinering
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk stor squash/zucchini eller 2 mindre
- Lidt olivenolie
- 200 gram hakket okse, kylling eller lam
- 2 stk. bananskalotte – fintsnittet
- 4 fed knuste hvidløg
- 1 stk rød peberfrugt – snittet i tern
- 2 dl tomatsauce
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- 1 lille bakke cherrytomater – gerne i flere farver
- Krydderier Salt, friskkværnet peber, chipotle, oregano
- 1-2 håndfulde Revet ost: rød cheddar, fyrtårn, modnet cheddar, parmesan eller hvad du foretrækker
Instruktioner
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skyl squash/zucchinien og skær den over på langs. Fjern "indmaden" med en ske, så der er plads til fyldet.
- Stil dem over på en bageplade beklædt med bagepapir
- Varm olie op på en pande
- Sauter skalotteløgene og hvidløgene til de er klare. Tilsæt herefter kødet og svits det godt igennem
- Tilsæt herefter peberfrugttern og lad dem sautere med et minuts tid, hvorefter du tilsætter krydderier og tomatsaucen.
- Lad det hele koge godt igennem – saucen må endelig ikke være for fugtig, så lad den koge indtil det meste af væden er fordampet.
- Smag til og juster evt med ekstra krydderier
- Fordel fyldet i de to squash/zucchinihalvdele og top med revet ost
- Sæt pladen ind i ovnen i ca 20 minutter til squash/zucchinien er gennembagt – tjek med en kødnål
- Imens halverer du cherrytomaterne og rister dem let på en pande i lidt olivenolie
- Når de fyldte squash/zucchini er færdigbagte tages de ud af ovnen og serveres med lidt friske basilikumsblade og ristede tomater.
- Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her: https://www.instagram.com/majspassion
Foruden at være rigtig lækre i smagen, er de både sunde og super lette at lave – og ja fyldet kan du variere i det uendelige. Har du en rest kød, grøntsager eller f.eks. ris fra dagen i forvejen kan du også bruge det som fyld og dermed undgå madspild.
Ost til gratinering:
Alle oste, der smelter ved varme kan bruges, så det er i høj grad en smagssag hvilken ost du vælger til gratinering.
Ofte vælger jeg en lækker ost fra Thiese der hedder Fyrtårn, men den fåes ikke i dagligvarebutikker, så hvis jeg ikke lige vil køre ind i byen for at shoppe hos ostemanden, vælger jeg ofte en rød cheddar måske kombineret med en godt modnet cheddar eller parmesan.
Jeg vælger altid at rive mine oste selv simpelthen fordi jeg vil være sikker på at kvaliteten er i orden.
Tilbehør:
Vi spiser ikke yderligere tilbehør til dagens version af fyldte zucchini, men på en dag med ekstra appetit ville jeg servere en blandet grøn salat til.
Spiser du og din familie stivelse, kan du også servere kogte fuldkornsris, sorte ris, bulgur eller lignenede som tilbehør.
Vild med grønt…?
Er du også vild med bagte grøntsager, så vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter som f.eks.:
Bagte auberginer med fyld og ostegratinering
Kartoffelfad med italienske kødboller
Bagte auberginer med fyld og ostegratinering
Søde kartofler med spændende fyld
Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej