Super lækker spaghetti squash lasagne
Er du og din familie vild med lasagne, men vil du gerne skære lidt ned på stivelsen…? Så vil du elske denne spaghetti squash lasagne!
Lasagne uden stivelse…
Fordi man vælger at undgå stivelse og dermed pasta, behøver det ikke være slut med lasagne. Det er denne skønne spaghetti squash lasagne et godt bevis på – og det smager fantastisk!
Miljøbevidste sæson-grøntsager
Normalt forsøger jeg at servere dansk frugt og grønt alt efter hvad der er i sæson. Det er klart det bedste for både miljøet og pengepungen.
Desværre er det ikke altid muligt at finde grøntsager med dansk oprindelse og det gælder bl.a. stripettien med oprindelsesland i Østen. Så her blir det efter devisen: Ingen regel uden undtagelse.
Valg af fyld…
Du kan vælge at lave en helt traditionel kødsauce af enten hakket oksekød, kylling eller lam. Lam er helt klart min favorit, når det handler om hakket kød.
Men herhjemme er vi også meget glade for vegetariske retter og netop denne spaghetti squash lasagne smager fantastisk i en vegetarisk version. Du erstatter blot kødet med sorte bønner – så er den hjemme.
Bechamelsauce…
En hjemmelavet bechamelsauce er bare ekstra lækkert og har du tid og lyst til at lave den fra bunden, er det klart at foretrække. Fordelen er at du helt nøjagtigt ved, hvad du putter i din sauce og selv vælger hvilken ost og i hvilken mængde der kommer i.
Når det er sagt, så er der absolut intet forkert i at vælge en købeudgave. Købeudgaven smager anderledes end den hjemmelavede, men i en travl hverdag må der gerne tage nogle genveje – det gør vi alle!
Glad for græskar og fyldte grøntsager…?
Er du glad for græskar, squash og auberginer med fyld, så har jeg flere skønne bud – her er blot et par eksempler:
- Spaghetti squash med spinat- og ostefyld
- Fyldte auberginer
- Fyldt butternut med spicy kidneybønner (veggi)
- Zucchini med fyld
Rigtig god fornøjelse!
Spaghetti squash lasagne
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 stk mellemstor stripetti / spaghetti squash
- 1 stk mozarella
- 2 håndfulde revet ost f.eks. rød cheddar eller anden ost, der egner sig til gratinering
- Lidt finthakket bredbladet persille som et lille drys til servering
Til kødsaucen:
- 250 gram hakket okse/kylling/lam
- Lidt olivenolie
- 2 stk bananskalotteløg - fintsnittet
- ½ stk solohvidløg eller 2 fed - fintsnittet
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- Krydderier Røget paprika, oregano, frisk rosmarin, frisk timian, salt, friskkværnet peber
Til bechamelsaucen:
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl sødmælk (alternativt minimælk)
- Lidt friskrevet muskatnød, friskkværnet peber, flagesalt
Instruktioner
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær stripettien over på langs, fjern kernerne og smør snitfladerne med lidt olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med snitfladerne nedad.
- Bag dem i ovnen i 50 minutter. Lav imens kødsauce og bechamelsauce
Sådan laver du kødsaucen:
- Varm lidt olie op i en pande eller gryde
- Sauter løg, hvidløg og hakket kød (eller sorte bønner, hvis du går den vegetariske vej)
- Tilsæt de flåede tomater samt krydderierne. Lad saucen koge godt ind - den må endelig ikke være våd.
Sådan laver du bechamelsaucen:
- I en tykbundet gryde smelter du smør
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen alt imens du røres kraftigt med et piskeris
- Når alt melet er rørt ind i smøret tilsættes lidt efter lidt mælken uden konstant piskning.Lad saucen koge igennem 10 minutter
- Smag til med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber
Sådan bygger du stripetti squash lasagnen
- Tag de færdige stripettis ud af ovnen, vend dem om og lad dem køle let af, så du kan røre ved dem uden at brænde fingrene
- Fordel lidt kødfyld i hver hulning, fordel bechamelsauce, mozarella og den revne ost henover
- Smør et stykke staniol med lidt olie og læg det løst henover lasagnen, så osten ikke brænder på.
- Stil fadet tilbage i ovnen i 10-15 minutter til osten er smeltet. Tag staniolen af og tænd evt for ovnens grillfunktion. Lad osten blive gylden og boblende.
- Tag den ud og giv et drys fintsnittet bredbladet persille og server den rygende varm
- Velbekomme!