Sundt og mega lækkert….
Fløjsblød og cremet konsistens og en lækker sød smag af…..ja den smager som en dessert. Sød og lækker og det er ikke til at gennemskue, at den er proppet med spinat, broccoli og rødbede.
Smoothie bowl med spinat og rødbede
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- ½ stk banan
- ½ stk avocado
- ½ stk rødbede
- 50 gram spinat
- 50 gram broccoli
- 50 gram jordbær
- 5 stk valnødder
- 1-2 stilk bredbladet persille
- 2 dl Plante yoghurt f.eks. med jordbær
- 1 scoop Proteinpulver f.eks. Whey 100 med jordbær
- Evt ½ dl vand (hvis smotthien bliver for tyk)
Instruktioner
- Start altid med det flydende i blenderglasset og læg herefter de øvrige ingredienser derned (vent med proteinpulver).
- Blend det hele til en nogenlunde ensartet konsistens og tilføj så proteinpulveret. Kør det fint og glat.
- Hæld det op i en skål, top med granola (f.eks. min hjemmelavede granola)og friske bær.
- TIP:Med færdiglavede smoothie blandinger i fryseren, er det nemt at lave sunde smoothie bowls til morgenmad eller når lækkersulten melder sig.Har du ikke en kraftig blender, kan du tage den frosne smoothie blanding ud af fryseren og lægge den i køleskabet aftenen forinden. Så gir det ingen problemer med at få blendet din smoothie.
Ja der er også tilsat lidt jordbær, banan og avocado der sikrer den dessertagtige smag og konsistens.
Forskellen på en smoothie bowl og en smoothie eller greenie er sådant set bare, at den første spises med en ske imens smoothie/greenie skal drikkes. Jeg foretrækker klart smoothie bowls fordi de mætter længere og så er jeg generelt ikke tilhænger af at drikke mine måltider.
Men det er selvfølgelig smag og behag. Foretrækker du din smoothie bowl drikbare, tilføjer du blot lidt ekstra vand eller mandelmælk – og så undlader du naturligvis at toppe med granola og bær.
Forberedelse gør det lettere….
Med forberedte smoothie blandinger i fryseren, er det ingen sag at lave sunde og lækre smoothie bowls til morgenmad – eller som en sund dessert, hvis lækkersulten melder sig.
Jeg laver gerne 4 poser af hver blanding, sådan at der er lidt at skifte med. På den måde blir det ikke kedeligt og rent sundhedsmæssigt, er der også behov for afveksling.
Mandelmælk eller plante yoghurt…
Jeg veksler imellem mandelmælk og plantebaserede yoghurt, når jeg laver smoothie bowls. Mandelmælken laver jeg selv, for det er bare så super nemt – og meget billigere.
Plante yoghurt f.eks. en der er lavet på mandler, gir din smoothie bowl den der lækre tykke og lidt syrlige smag og konsistens. Det er jeg bare vild med. Du kan selvfølgelig altid bruge en helt almindelig yoghurt, hvis du foretrækker det.
Granola….
Topping er bare uundværlig på en smoothie bowl og jeg laver min egen, som er en hjemmelavet granola med boghvedeflager, kerner og nødder – og sprøde kokosflager.
Den er hurtig at lave – 15 minutter i ovnen – mere skal der ikke til. Og så ved du nøjagtigt, hvad den indeholder og kan variere indholdet efter, hvad du foretrækker.
Måske du har lyst til at prøve…
Måske du har lyst til at prøve nogle af mine andre smoothie bowls, der alle er fyldt med sundhed og lækker smag.
Sund smoothie bowl – med spinat og broccoli
Grøn smoothie bowl – med avocado
Smoothie bowl med mango og passionsfrugt
Rigtig god fornøjelse!