Smoothie bowls er på ingen måde en nyhed. De har de seneste år været blandt de hotteste madtrends på de sociale medier – og det med godt grund. De smager nemlig fantastisk!
Smoothie bowl med mango og passionsfrugt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1-2 dl mandelmælk
- 125 gram mango (frossen)
- 1 stk moden banan (skåret i skiver og fryses)
- 1 scoop Proteinpulver (Jeg bruger Whey 100 jordbær, men du kan fint bruge andre proteinpulver)
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk chiafrø
- ½ stk passionsfrugt (som topping)
- ½ håndfuld blåbær (som topping)
- Lidt chiafrø (som topping)
Instruktioner
- Mandelmælk, frossen mango, frosne bananskiver, citronsaft blendes til en ensartet konsistens.
- Tilføj proteinpulver og chiafrø og kør smoothien helt glat og cremet.TIP: Bliver den for tyk, kan du tilføje en lille smule vand eller ekstra mandelmælk.
- Top med passionsfrugt, blåbær og et drys chiafrø – og nyd den!TIP: Skal smoothie bowl'en bruges som morgenmåltid kan du som topping fint bruge 1-2 spsk rigtig god granola og lidt nødder.
Og hvorfor har jeg så ikke eksperimenteret og delt opskrifter på smoothie bowls før nu…? Jo, altså normalt “drikker” jeg ikke mine kalorier og så holder jeg normalt meget igen med frugt og bær, da de indeholder en hel del frugtsukker.
Men hvorom alting er, så vil du fremover kunne finde opskrifter på forskellige smoothie bowls herinde. Og der er lavet en fane inde under opskrifterne, så de er lette at finde.
Smoothie bowls spises ofte som et morgenmåltid med topping i form af frisk frugt, bær, granola og nødder, der er smukt anrettet og som er med til at give smoothien “lidt at tygge på”.
Da smoothie bowls er ualmindeligt lækre, spises de også af mange som en sundere dessert eller is (nicecream). Sundere fordi de er fedtfattige, ikke tilsættes sukker og indeholder mange vitaminer og mineraler fra frugt, bær og nødder.
Rigtig god fornøjelse!